Hodász András: „Én meg is kaptam az ismeretségi körömből, hogy a pszichológus miatt lettél buzi”

2023. október 21. 19:52

Az egyikori pap Kolozsváron fejtette ki a véleményét az egyházi tanítás és a homoszexualitás kérdéseivel kapcsolatban.

2023. október 21. 19:52

Péntek este Hodász András, az egykori pap és jelenlegi barista – aki hamarosan saját Youtube-csatornát indít – egy előadás keretében osztotta meg gondolatait Kolozsváron a homoszexualitásról és a katolikus egyház jelenlegi helyzetéről – írta meg a Transztelex. ”

Az egykori plébános a beszélgetés során igyekezett új szempontokat felvetni az egyházi tanítással és a homoszexualitással kapcsolatban. Kifejtette, hogy 

a homoszexualitást a Bibliában másképp mutatják be, mint a mai homoszexuális kapcsolatok, és hangsúlyozta, hogy az egyháznak is alkalmazkodnia kellene a modern társadalomhoz.

Hodász megosztotta a saját „coming out történetét” is, és elmondta, hogy nem mindig tudta, hogy meleg, mivel a környezete nem támogatta ezt az érzést. Az est folyamán Hodász arról beszélt, hogy miként próbálja összeegyeztetni a melegségét a hitével. Kifejtette:

A Biblia számára ismeretlen az a fajta homoszexualitás, amire én most azt mondom, párkapcsolatban, szeretetkapcsolatban vagyok. Amikor a szent szöveg arról beszél, hogy nem oké a homoszexualitás, akkor nem feltétlen arra gondol, amiben egy mai meleg ember él.

A jövőbeni terveiről is beszélt, beleértve a saját Youtube-csatorna indítását, az „Éternon”-t, ahol spiritualitásról, az Istenélményről és az örökkévalósághoz kötődő témákról tervez beszélgetéseket folytatni.

Hodász kiemelte, hogy az egyháznak változnia kell a fenntarthatatlannak bizonyult jelenlegi rendszerében. A beszélgetés alapján úgy tűnik, hogy Hodász új csatornájával a tabukat szeretné majd ledönteni, és olyan kérdéseket akar majd felvetni, amelyek szerinte társadalmilag fontosak és égetőek.

Az egyház és a modern társadalom közötti szakadék egyre inkább mélyül,

az egyház pedig elveszíti a kapcsolatát a mindennapokkal, és a cölibátusnak is szerepe lehet ebben a folyamatban

– tette hozzá az egykori pap. 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. október 23. 22:39
"Ezzel kapcsolatban úgy látja, bár a magyarországi megmondóemberek elég hamar betették őt a baloldali, liberális skatulyába" Hazudsz Hodász, mert te tetted bele magadat abba a skatulyába a nyilatkozataiddal. "Abban a világban mindenki 16 évesen megházasodott, mert ez volt a szabály," Tévedsz! Azt hittem, hogy ismered az Ószövetséget és a zsidó történelmet. Nem ismered. Héberül sem tudsz.
BAJA
2023. október 23. 21:17
Egyébként tényleg amiatt
Lenka
2023. október 22. 19:49
1 nap alatt mindössze 86 komment, 1 like , 68 dislike...ez nagyon durva érdektelenséget jelez, főleg, hogy anno mekkora érdeklődést váltott ki egy-egy nyilatkozata, papként..így múlik el...
Selamat
2023. október 22. 18:52
Hodász arról adott színtiszta képet, hogy ha valaki magának hazudik, az az öngyilkossággal egyenlő. Az ő egyetlen szerencséje, hogy halt bele a saját hazugságaiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!