Hazudtak nekünk

2023. október 18. 07:23

Iszonytató áldozatok árán horgonyozta le országunkat szent királyunk nyugaton, s mi azóta siratjuk szent kelet vesztett boldogságát.

2023. október 18. 07:23
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Megértette, hogy egyszer azt hazudták nekünk, mi kompország vagyunk, ingázunk kelet s nyugat között, holott iszonytató áldozatok árán horgonyozta le országunkat szent királyunk nyugaton, s mi azóta siratjuk szent kelet vesztett boldogságát. Szent kelet vesztett varázsát.

Megértette, hogy a táltos fehér lovat áldoz – még mindig, láthatatlanul, a génjeinkben. De lovaink elszöktek, s azóta nem találják helyüket. Csak állnak, odakint, a pusztán, s elvágynak, egy másik pusztára, egy nagyobb pusztára, vadabb pusztára, ahol elkezdődött minden.

Állnak lovaink a pusztán, a bús magyar pusztán, rokontalanul, egyedül, kitaszítva, s lerázzák hátukról a szelídítőt. «A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!» – fohászkodik Európa, s még mindig, még most is, pedig már nincsenek nyilaink. Csak ismeretlen, rokontalan, romló nyelvünk van, amit nem ért meg senki sem.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. október 19. 14:07
Ha létezik pusztító publicisztika, ha létezik gusztustalan írás, akkor ez az. Mindenre ráharap, amit magunk mögött kellene hagynunk. Az impotens és bénító picsogást a mindigmásahibást, a mélysérelmi identitást, az elfertôzésig-sebnyalást. Mindehhez a Tornyai kép (nota bene 1910-bôl, tehát Trianon elôttrôl). Az egész bónuszanyagként nyakon öntve egy totálisan hazug optikájú keleti vágyódással. Te nem a Gangesz partjáról jöttél bmeg. A szíved nem egy nagy harangvirág. És a lelked sem az. Ne picsogj itt Talleyrand. Az vagy te. Aki pénzért a lelkét is eladná. Amit - Talleyrand-hoz hasonlóan remekül tennél. Mert trágyadombot színaranyra cserélnél.
MyOp
2023. október 19. 09:02
Nézd már a Bayert! Olyan lírai, mint egy lófasz. Sok bor csúszhatott a pekingi kacsához.
Lajoss
2023. október 18. 19:41
Ugyammá,Zsozsó,te csak köpködjél,az a te szinted,te szarjankó.
Muki46
2023. október 18. 16:22
Nem igaz. Mindig is éltünk a Kárpát-medencében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!