Ha megütöd, leülöd! – kampányt indít a jegyellenőrök védelmében a MÁV és a Volán

2023. október 07. 14:29

Az utóbbi hónapokban megszaporodtak a közfeladatot ellátó személyek elleni támadások.

2023. október 07. 14:29

A MÁV-Volán-csoport szombaton bejelentette, hogy kampányt indított dolgozóik védelmében, mivel az elmúlt hónapokban többször is erőszakos támadás érte az alkalmazottakat. 

„A MÁV–VOLÁN-csoport 2023. október elejétől egy hónapos intenzív figyelemfelhívó kampányt indított, hogy rávilágítson a problémára, illetve nyomatékossá tegye annak súlyosságát” – olvasható a vasúttársaság weboldalán.

Ebben a hónapban a vállalat minél több felületen igyekszik felhívni az utasok figyelmét, hogy az erőszak nem megoldás, és a HÉV járművezetők, rendészek, jegyvizsgálók, közfeladatot ellátó személynek minősülnek, bántalmazásuk akár börtönböntetést is vonhat maga után.

Magyarországon 2022-ben 175 embert, 2023 első félévében 90 embert ítéltek szabadságvesztésre közfeladatot ellátó személy, például autóbusz-vezetők, jegyvizsgálók ellen elkövetett erőszakos cselekedet miatt.

Nyitókép: MÁV-csoport weboldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. október 08. 14:11
Busz egy okádék. Sok tetű cigány mind azzal közlekedik.
kizokkentido
2023. október 08. 11:38
Nincs annyi börtön.
auditorium
2023. október 07. 17:55
Nagyon helyes, hogy kiirják, mert sok tanulatlan és erőszakos fiatal azt hiszi, neki mindent szabad, főleg ha " védett kategóriába" tartozik.. Nyugaton is egyre gyakrabb a jegyellenőrök bántalmazása. Helyi vonatokra jegy nélkül szállnak fel csoportosan bevándorló férfiak és előveszik a kést vagy machetát ellenőrzésnél. A kórházak Elsősegélyén pedig megverik az orvost vagy az ápolót, ha hosszasan kell várakozniuk. .
EX_Terminator
2023. október 07. 15:25
NEM LESZEK TOLERÁNS HANEM MEG FOGTOK ÉRTE DÖGLENI MERT AZT MERÉSZELITEK KÉPZELNI HOGY EZT KÖTELES VAGYOK MEGTŰRNI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!