Gyurcsány árnyék-pénzügyminisztere az ATV-ben elmondta, hogy szerinte most nem kéne emelni a minimálbért

2023. október 12. 17:00

Hiába kampányolt béremeléssel a DK, Bodnár Zoltán az ATV műsorvezetőjének kérdésére elárulta, hogy nem a béremelés lenne a DK első dolga.

2023. október 12. 17:00

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek, a munkaadók és a munkavállalók már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a minimálbér-emeléséről. 

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban elárulta: figyelembe véve a minimálbér-tárgyalásokat, 10-15 százalék közötti minimálbér-emelkedés látszik jövő év januártól. Erről itt írtunk bővebben. 

A témával kapcsolatban az ATV műsorában Bodnár Zoltánt, a Demokratikus Koalíció árnyék-pénzügyminiszterét is megkérdezték.

Ezt is ajánljuk a témában

Bodnár szerint még nem kellene megemelni a minimálbért

A témával kapcsolatos kérdésre válaszolva a Gyurcsány-párt embere elmondta: szerinte „lehet ezt csinálni, hogy a vállalatok ki tudják-e majd ezt gazdálkodni az egy másik kérdés. De ez ugye azt jelentené, hogy ha egy dinamikus, intenzív, reálbér-növekedésbe kezdenek az év elején, akkor annak az lesz az eredménye, hogy az infláció csökkentésének a mértéke az még lassabb lesz”.

Ráadásul a műsorvezető azon kérdésére, hogy mi van azzal, hogy a DK is béremeléseket szeretne, Bodnár Zoltán elárulta: „igen, de

van egy sorrend, hogy milyen feladatokat, mikor kell megtenni. Az infláció letörése és visszaterelés a toleranciasávba, az az elsődleges feladat”

– szögezte le.

Bodnár Zoltán véleménye egyébként azért is lehet meglepő, mert a DK tavasszal még plakátkampányt indított azzal, hogy „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni.” Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a béremelésekről: Még még még, ennyi nem elég

Gyurcsány Ferenc pártjának pénzügyminiszter-jelöltjével ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök éppen a béremelések fontosságát hangsúlyozza. Mint

a kormányfő egy korábbi rádióinterjúban a béremelésekről szólva leszögezte: „Még, még, még, ennyi nem elég. Mert a bérek tekintetében történelmi hátrányban van Magyarország; 1990-ben nagyon alacsonyan voltak a magyar fizetések”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „a béremeléseknél a munkaadóknak és a munkavállalóknak meg kell állapodnia”, ebben pedig a kormány segítséget nyújt. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

A DK árnyék-pénzügyminiszterének fejtegetését az alábbi videóban, 5:30-tól kezdődően nézheti vissza:

Nyitókép: Képkocka, ATV-videó

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2023. november 01. 11:34
Ez a hulye akirol tudhato,hogy ha azt mondta volna a pm hogy nem lehet bert emelni akkor ket pofaval uvoltozne,hogy most kell a minimalbert emelni.Ezek ilyenek.Remelem a guta fogja oket megutni a Bodnarjukkal egyutt.
agenda
2023. október 14. 14:57
Vajon kinek a szekerét tolja ez a kágazdász?
KBA98
2023. október 13. 17:32
Mocskos banda!
nyugalom
2023. október 13. 16:09
Dobrev bacsi ma dijat adott át törleynek! Szépek a képen. Dobrev mar borotvalkozik is es tornacipőt visel, hiaba, a lúdtalp kellemetlen, 100 kg körül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!