Győzike, azt tudod amúgy, hogy a majmozás a kommunizmusban alakult ki?

2023. október 30. 07:56

És, hogy többek között a cigányozásnak és a négerezésnek volt a kódolt üzenete?

2023. október 30. 07:56
null
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
Facebook

„»Lila majmok«. Győzike, azt tudod amúgy, hogy a majmozás a kommunizmusban alakult ki és – többek között – a cigányozásnak és a négerezésnek (»most jött le a fáról«) volt a kódolt üzenete… persze, jöhetsz azzal, hogy nem, nem, ez nálad csak a majmokról szól, de akkor meg magyarázd már el, mitől jobb sasnak lenni, mint majomnak?”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. november 01. 19:52
Hülyeség. Másik posztnál leírtam, hogy a 70-es években kialakult majmozásnak semmi köze nincs a rasszizmushoz. Akkoriban légiós, így néger játékos meg sem fordult az NBI-ben, a cigányozás meg kódolatlanul ment (pl. a "... (csapatnév) cigányok, b---tok az anyátok" rigmus nem sokat bízott a fantáziára. A 70-es évek az Újpest évtizede 7-szer nyert bajnoki címet, BEK elő- és negyeddöntőig jutott és majdnem úgy uralta a mezőnyt mint ma a Fradi. A bajnok Újpest tábora pedig előszeretettel bosszantotta az akkoriban másodhegedűs fradistákat a "Ki a bajnok? Ki bajnok?" rigmussal. A Fradisták erre a válaszoltak az erre rímelő "Lila majmokkal". A bajnoki széria után aztán az újpestiek körében is "zöld majmok" terjedt el, a két tábor meg azóta is majmozza egymást.
Krupp Skya
2023. október 31. 20:01
Fed74 Ne is törődj vele Fed74 elvtárs édesanyád az ÁVH-sokat szopott munkaidőben, és szabad idejében szabadnapos munkásőröket.
Thanos
2023. október 31. 06:51
Ne küszöbmajmozz cigány, különben a zsidó rádküldi a biboldóátkot aztán kommunista leszel, mint a somogyi! ;-)
Hang
2023. október 30. 19:11
Nem sas az, hanem "várnyú" :)))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!