Gulyás: Kiemelt jelentőségű a magyar és a német kormány együttműködése

2023. október 20. 13:19

A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, a magyar kormány arra törekszik, hogy „ahol lehet, egyetértésre jussunk”.

2023. október 20. 13:19

A magyar kormány számára kiemelt jelentőségű az együttműködés a német szövetségi kormánnyal – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Berlinben.

Wolfgang Schmidt kancelláriaminiszterrel folytatott megbeszélése után a közmédiának adott nyilatkozatában Gulyás Gergely kiemelte, hogy Németország „minden nehézsége ellenére” az Európai Unió legerősebb tagállama,

így természetes, hogy az EU-s kapcsolatok szempontjából is meghatározó fontosságú az együttműködés.

A magyar kormány törekszik is arra, hogy az EU-t érintő legfontosabb kérdésekben egyeztessen a német szövetségi kormánnyal, és „ahol lehet, egyetértésre jussunk” – mondta Gulyás Gergely.

Rámutatott, hogy a 2021-es németországi kormányváltás – a szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a liberálisok (FDP) koalíciójának megalakítása – óta már harmadszor találkozott az SPD-s kancelláriaminiszterrel. Gulyás Gergely pénteken a német fővárosban hivatalos találkozók mellett beszédet mond az 1956-os forradalom évfordulójára a magyar nagykövetségen rendezett ünnepségen.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. október 20. 20:57
EZ így nagyon rendben is van: " a magyar kormány arra törekszik, hogy „ahol lehet, egyetértésre jussunk”."
Skywalker_bp
2023. október 20. 19:42
Csak nem megkezdôdött az irányváltás? Varsó meg Peking után?
lájkbajnok
2023. október 20. 15:21
Ezek szerint lófaszt kaptatok a seggetekbe Pekingben. Megy a kuncsorgás a németeknek. A gazdád még Pakisztán fölött repül valahol, vagy már szerencsésen leszállt? Vissza a szürke hétköznapokba az idilli komcsi ünnepségek és lakomák után. Gondolom még horpaszt az időeltolódás miatt. Ébredés után várja szeretettel a 27 százalék infláció, összeomló költségvetés, szétrohadó MÁV, oktatás, egészségügy.
Akitlosz
2023. október 20. 15:04
Abban például simán egyetértenek, hogy a magyarok töredék annyi bért kapjanak ugyanazért az ugyanolyan, ugyanannyi munkáért, mint a németek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!