Gulyás Gergely válaszolt David Pressmannek: „Illetéktelen abban, hogy a magyar külpolitikát meghatározza”

2023. október 18. 13:56

Azt javasolja a nagykövetnek, hogy Joe Biden és Vlagyimir Putyin elnök közös fotóit „nézegesse”.

2023. október 18. 13:56

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben.

Arról is beszámoltunk, hogy David Pressman kedden leírta az eseményről a véleményét. „Magyarország vezetője úgy döntött, hogy egy olyan ember mellé áll, akinek a hadserege ukrajnai emberiség elleni bűncselekményekért felelős” – írta az amerikai nagykövet az X-oldalán.

Miközben Oroszország az ukrán civileket támadja, Magyarország az üzletért könyörög” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai nagykövet kijelentésére azonnal reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, aki szerint amennyiben az a kérdés, ki üzletel az oroszokkal, akkor az amerikaiaknak „le kéne venni a hangerőből”, mivel csak nukleáris fűtőanyagból kétszer annyit vesznek, mint korábban. A kormánypárti képviselő úgy folytatta, hogy hasonlókról van egy egész listája.

Elegünk van az amerikaiak képmutatásából!”

– zárta bejegyzését Orbán Balázs.

„Az amerikai nagykövet illetéktelen abban, hogy a magyar külpolitikát meghatározza, mert az a magyar kormány feladata” – mondta az ATV munkatársának Gulyás Gergely, a pekingi Orbán-Putyin találkozó után David Pressman részéről megfogalmazott kemény bírálatra reagálva.

Ezt követően Gulyás Gergely azzal folytatta válaszát, hogy az amerikai nagykövet, „ha az elmúlt évekre visszatekint, találkozót fog látni – többet is – Joe Biden és Vlagyimir Putyin elnök között, beleértve Joe Bidennek az elnöki és az alelnöki időszakát is”.

Javaslom, hogy ezeket a képeket nézegesse”

– szúrt oda a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 19. 18:46
Nem meghatározza,hanem elmondja a véleményét,kedves Gergő! Amúgy az orosz-szopásotok,a világ szégyene! Ez az igazi hazaárulás! :(
Ákos70
2023. október 19. 17:17
#reciproki-- Hát nem hazudtolod meg önmagad.Ennyire futja a frusztrált begyepesedett megkeseredett szűk-látókörű folyamatosan pocskondiázó és tudálékoskodó személyedtől. Nem a lényegre figyelsz és mivel értelmi szinted az egyes IQ értéket sem éri el, fel sem fogtad mi volt az idézet lényege. Tipikus a válaszod, reakciód is. Nem érted, nem tudod kezelni, ezért terelsz, támadsz és a melled döngetve osztod az észt majd aztán vállon is veregeted magad, hogy de fasza fiú vagy. Pedig jaj dehogy...
bagira002
2023. október 19. 11:22
Romlott drogos lmbtq-s buzi nyugat hanyatlóban , Európát próbálják lerántani a maguk erkölcstelen szintjére .
bagira002
2023. október 19. 11:18
Nagyon helyesen a kormány nem húzza meg magát , jól mondogassanak oda az amerikai spionnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!