Ezért léptem ki a Párbeszédből

2023. október 25. 08:20

Egy létező dilemma ez az ellenzéki pártok, politikusok számára, amelynek elméleti aspektusairól sokat, de nem eleget beszélünk.

2023. október 25. 08:20
Szabó Zsolt
Index.hu

„Különböző, sokszor fontos érdekeket és elképzeléseket valló, de belülről is vitatkozó pártok, vagy egy ajtaját szélesre táró néppárt kiemelkedése? Melyik a helyes recept a Fidesz legyőzése érdekében? Egy létező dilemma ez az ellenzéki pártok, politikusok számára, amelynek elméleti aspektusairól sokat, de nem eleget beszélünk, és amelyhez most az életemben legalább ekkora súlyt képviselő személyes, morális dilemma beemelésével talán magam is hozzájárulhatok a folyó diskurzushoz.

Fél év telt  el azóta, hogy bejelentettem: kilépek a Párbeszédből és a Demokratikus Koalíció közösségéhez csatlakozom. Márciusban, az átlépés idején, illetve azóta is rengetegszer kérdezték meg tőlem: miért tettem mindezt? Örülök annak, hogy sokan, dunaújvárosi választóim és mások is kíváncsiak döntésem hátterére, amelyről bár azóta többször beszéltem, mégis fontosnak tartom egyfajta kiállásként is megfogalmazni, hogy miért a Demokratikus Koalícióban látom én, és több mint egymillió magyar ember Magyarország jövőjét. Írásomat persze ennél többnek is szánom, a személyes hitvalláson túl arra a kérdésre is szeretném megtalálni a választ, hogy vajon egy zöld elkötelezettségű választó találhat-e politikai otthonra a DK-ban?

Az első kérdés így szól: miért kellett pártot váltanom, miért kellett belépnem a DK-ba?

Sokak számára nem magától értetődő, de most is elmondom: a DK-ba nem kell belépni. Sem a DK, mint párt, sem annak valamely szervezeti csoportja sohasem kényszerített senkit sem arra, hogy belépjenek. Hat hónap alatt megtapasztaltam, hogy ez a közösség, ahogy a nevében is jelzi, valódi demokratikus közösség, ahol az orbáni politikából ismert erőszakos, antidemokratikus és a józan észt elutasító barbár politizálásnak, kommunikációnak és cselekvésnek nincsen helye. Azért lettem a Demokratikus Koalíció tagja, mert én az akartam lenni, a közösség pedig nyitott volt erre.”

Nyitókép: Facebook


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 02. 05:57
Nagyon rossz, és még a saját ügye szempontjából is ABSZOLÚTE HIBÁS(!!!) írás. Teszem hozzá: hálistennek. A "saját ügy" Sz.Zs. szempontjából avagy mondhatnók úgy is--TERMÉSZETESEN-- az Ő "célfüggvénye": "Orbán leváltása" .amit bevezető hangütésében meg is fogalmaz. És ez ez egyetlen(!!!) "jó" benne, hogy tudniillik ezt a nekünk nagyon nem tetsző szándékot feketén-fehéren kitárja, kertelés nélkül megmutatja. De amikor 'ezután végülis kilyukad oda, hogyasszongya: " ,,,ahol az orbáni politikából ismert erőszakos, antidemokratikus és a józan észt elutasító barbár politizálásnak, kommunikációnak és cselekvésnek nincsen helye...".., HÁT AKKOR VÉGKÉPP "HELYBEN VAGYUNK". MERT HA VALAMI-K, akkor az ilyen irások éppen ezt a célt NEM szolgálják--szerencsére vahy HÁLISTEN. Ergo: CSAK IGY TOVÁBB SZ.ZS.(!)--ÉS AKKOR MENTEK A LEVESBE...
robertdenyiro
2023. október 26. 20:05
Leszarjuk. Ballibtálib belügy.
hátakkor
2023. október 26. 11:47
Minek lépett be??
Búvár Kund
2023. október 25. 21:34
Ugye hogy beleléptél mondtam, hogy belelépsz máskor inkább előre nézz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!