Égési sérüléseket szenvedett egy utas a Lufthansa budapesti járatán

2023. október 22. 18:03

A fájdalom miatt a biztonsági övét sem tudta bekapcsolni.

2023. október 22. 18:03

Németország elsőszámú légitársasága, a Lufthansa Airlines 500 dollárt ajánlott fel tizenédzser utasának, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy fedélzeten kiömlött kávé következtében – számolt be a Simple Flying.

Másodfokú égési sérüléseket szenvedett

A torontói illetőségű Jack Hayden a frankfurti repülőtérről Budapestre repült, amikor az eset történt. Az út során a légiutas-kísérők a leszállás előtt forró italokkal kínálták. Az utas szerint, a leszállás előtt kávét és teát kínáltak neki, és az utaskísérő egy csésze kávét olyan szögben helyezett el, hogy 

a forró ital közvetlenül az „alsótestének jobb oldalára” folyt. 

Az utas kezdetben fájdalmat és égést érzett a kiömlés miatt. Az utas azt is megjegyezte, hogy az utaskísérő csak annyit mondott, hogy „Jaj, ne”, és folytatta a többi utas kiszolgálását. Miután az italkiszolgálás véget ért, Haydennek lehetősége nyílt arra, hogy elsétáljon a mosdóba. Ott le tudta mosni és lehűteni az égési sérüléseit.

A biztonsági övét sem tudta bekapcsolni

A repülés hátralévő része kellemetlen volt az utas számára, aki állítólag az égési sérülések okozta fájdalom miatt nem tudta bekapcsolni a biztonsági övét sem. Budapestre érkezve Hayden felkeresett egy orvost, aki megerősítette, hogy 

másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és gyógyszert írt fel.

A tinédzser egész utazása alatt fájdalmat és kellemetlenségeket szenvedett, az égési sérülései azonban meggyógyultak, mire visszatért torontói otthonába. 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lenka
2023. október 22. 21:04
borzalmasan romlik a színvonal. van már egy kibaszott origó, az nem elég, kell egy másik, harmadik is, -az index után?
zrx8
2023. október 22. 18:13
"tizenédzser" Korunk Kazinczy-ja a Mandinál dolgozik, ez már tuti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!