Donáth Anna hadat üzent a DK-nak

2023. október 25. 17:46

De ezt a harcot már a saját pártjában el fogja – újra – veszíteni.

2023. október 25. 17:46
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Azt írják a lapok, hogy Donáth Anna hadat üzent a DK-nak. Szó ami szó, a Válaszonline-on most megjelent publicisztikájában meglehetősen kemény szavakat használ, Gyurcsányt és pártját a kormányváltás súlyos gátjának nevezi (most tekintsünk el a súlyos képzavartól). Amit a DK-ról ír, kétségkívül igaz. Én azonban azt hiszem, hogy a hadüzenet úgy pereg le Gyurcsányról, ahogy az összes eddigi ellenzéki kihívások. De hiszen nem is neki szól, hanem a Momentum jelenlegi vezetőinek. 

Visszalőni ők fognak.

Idézzük föl Donáth hullámvasutazáshoz hasonlítható pártbeli karrierjét. A párt megalakulásakor, 2017-ben az első elnökség tagja. A 2018-as tisztújításon újra elnökségi tag, majd Fekete-Győr felkérésre alelnök. A 2019-es európai parlamenti választásokon Cseh Katalinnal mandátumot szerez, de a 2020-as tisztújításon kibuktatják az elnökségből. Egy évre rá, 2021 novemberében viszont megnyeri a párt elnökválasztását, majd 2022 májusában gyermeke születésére hivatkozva a tisztújításon nem indul.

Aztán idén februárban Donáth Anna egy országos plakátkampánnyal meghirdetett, nagy médiafigyelemmel kísért nagygyűlési beszéddel próbált visszatérni a pártja élére. A kísérlet azonban teljes kudarcot vallott, a beszéd úgy puffant bele a közélet homokjába, mint egy bomba, amibe előzetesen elfelejtettek robbanóanyagot tenni. Így hát maradt a zsinagógában szentmisét kereső Gelencsér, a revansvágytól fűtött Fekete-Győr, a bicskanyitogató Cseh Katalin és a babrálás a kordonnal.

Érteni vélem Donáth Anna szándékait és indulatait, és az őszinteséget sem vitatom el tőle. De ezt a harcot már a saját pártjában el fogja – újra – veszíteni. Hallgatnia kellett volna Lakatos Bélára, Ács korábbi polgármesterére, aki 2018-ban csatlakozott a Momentumhoz. Lakatos két hete a Telexen így fogalmazott: »Életem legnagyobb hibája volt a Momentum (…). Amikor megismertem őket igazából, akkor rájöttem, hogy ez nem a szolgálatról szól, hanem ők folyamatosan egymással harcolnak a pozíciókért. Szerintem abban a pártban nincs három ember, aki egymással jóban van.« Most sem lesz.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 26. 17:54
Remélem együtt mennek a börtönbe!
Menhetten
2023. október 26. 11:26
Donáth Anna nálam akkor szerepelt le, de nagyon, amikor az édesapját rágalmazták és ő egy pillanatra sem állt ki mellette, pedig az az ócska rágalmazás is pont ő miattuk volt, hogy belerúgjanak a népszerűségükbe..
EX_Terminator
2023. október 26. 09:05
Ennek a hülye picsának a főnökéről meg annyit, hogy sok minden amit tett érthető, MÉG MINDIG BŰNÖS DE LEGALÁBB VAN VALAMIFÉLE MENTSÉGE AKÁRMILYEN SOVÁNY IS LEGYEN.
states-2
2023. október 26. 08:34
A körülményekre tekintettel most nem tudják akasztani egymást, mint a régi szép komcsi időkben. Sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!