Dobrev Klára: Szentül hiszem, hogy Orbán Viktornak nincs többsége ebben az országban

2023. október 02. 18:51

A DK EP-képviselője szerint „hazug és elnyomó rendszerben élünk”.

2023. október 02. 18:51

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője volt Gulyás Márton vendége a Partizán című műsorban.

A műsorvezető többek között felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Parlament őszi nyitónapján azt a tételmondatot ismételgette felszólalásában: „Más politika és más kormány kell, szociáldemokrata, Dobrev-kormány kell.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen is ez a „más politika”, milyen eredményei voltak eddig az árnyékkormánynak, hogyan készülnek a júniusi választásokra, és miért melegítették fel Botka László 2017-es kampányának jelszavait, a „Fizessenek a gazdagok” szlogent.

A beszélgetés során Dobrev kijelentette, hogy „jövő júniusban látni fogjuk, hogy a rendszer maga mennyire ágyazódott be. Szentül hiszem, hiszem, hogy Orbán Viktornak, 

az Orbán-kormány politikájának nincs többsége ebben az országban.”

Mindezt arra alapozza, „hogy ha megkérdezik az embereket az egészségpolitikáról, az oktatáspolitikáról, a gazdaságpolitikáról, nincs többsége ebben az országban. Hazug és elnyomó rendszerben élünk, amely kínosan ügyel arra, hogy a saját szavazóit olyan buborékban tartsa, amiből nincsen kijárat, amibe nincsen bejárás”. 

Majd leszögezte, hogy

 „nekünk ellenzéki pártként az a feladatunk, hogy ezt a buborékot feltörjük”.

Ezután szó esett arról is, hogy a DK például a Závecz Research felméréseiben stagnál, 18-19 százalékon áll. Egy májusi mérés szerint a Fidesz ugyanakkor 50 százalékon állt a biztos pártválasztók körében, majd 4 százalékpontot esett szeptemberre. Gulyás itt felhívta a figyelmet arra, hogy „nem tűnik úgy, hogy a lemorzsolódó réteg az ellenzéki pártoknál csapódna le. Hiába a DK  a legerősebb ellenzéki párt, 

ez a szám nem tűnik elégnek ahhoz, hogy érdemi alternatívája legyetek Orbán Viktor kormányának” 

– mondta el a műsorvezető.

Erre Dobrev azt válaszolta, hogy „mindegy, hogy 18-19 vagy 20 százalék, az a lényeg, hogy hogyan megyünk tovább. Én politikus vagyok, nekem programot kell adni”.

El kell menni a falig

Gulyás Márton arra is kitért, hogy bár egy éve működik az árnyékkormány, mégsem voltak képesek „átütni az üvegplafont”. Erre Dobrev Klára úgy reagált, „az, hogy az ember egy demokráciában vagy diktatúrában él, (...) – én diktatúrának nevezem ezt a rendszert – , elég lényeges különbségnek tűnik”

Majd azzal folytatta, hogy „nézzük azt, hogy egy illiberális rendszert, egy ilyen önkényuralmat, ami most felépül Magyarszágon, azt milyen eszközökkel lehet legyőzni, azt igazából mindannyian tanuljuk. Nemcsak a pártok, hanem a nyilvánosság is”.

Majd azt a kérdést tette fel a politikus, hogy ha nem választáson győzik le a rendszert, akkor mi a B változat. „Nekem demokrataként, demokratikus képviselőként minden eszközzel el kell mennem a falig. Minden eszközzel azon kell dolgoznom, hogy választásokon győzzük le ezt a rendszert”.

„Amíg vérző fejjel nem pattanok vissza a falról, küzdeni fogok, hogy ezt a rendszert békés választáson lehessen leváltani”

 – hangoztatta Dobrev Klára.
 

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

***

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. december 14. 18:19
Z. Dobrev tehén is egy valóságtagadó, laposföld hívő!!! Ez csak jó nekünk... 💯👏👏👏💤
gyaloggos
2023. december 14. 15:52
KLÁRA! MERT nektek van többségetek, mi? ccccc!
darling
2023. november 16. 22:37
Ez a hataloméhes bulgár nő rosszul kezeli a valóságot. ŐK NEM FOGNAK, NEM KERÜLHETNEK MÉG EGYSZER MAGYOROSZÁGON KORMÁNYRA! Egyet kell megérteniük az embereknek: MAGYARORSZÁG CSAK ADDIG LESZ, amíg ezek nincsenek kormányon! EZT A 2 ALJAS, GONOSZTEVŐT -- DOBREVÁT és GYURCSÁNYT, vagyis a GYURCSÁNY-HÁZASPÁRT A KORMÁNY KÖZELÉBE SEM SZABAD ENGEDNI! Addig azt picsognak, amit akarnak.
Mich99
2023. október 19. 08:50
Ez a kis hülye is csak orbánozni tud, amikor Lengyelországot próbálja elemezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!