David Pressman hamis hírrel riogat

2023. október 25. 07:38

Az vet fel Magyarországra nézve biztonsági aggályokat, hogy nyugati „barátaink” elvágnák az előnyös keleti gazdasági kapcsolatainkat, s helyettük a sokkal előnytelenebb nyugatiakat kényszerítenék ránk.

2023. október 25. 07:38
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Az egyik demokrácia velünk is szomszédos, és szívesen felvilágosítanánk Biden urat annak természetéről. 

Elmondanánk – hátha titkolják előle −, hogy Ukrajnában be vannak tiltva az ellenzéki pártok, be van tiltva az orosz kultúra, a kisebbségek nyelvhasználatát, anyanyelvi oktatását törvényi eszközökkel korlátozzák, az egyenirányított sajtó pedig nem bírálhatja a Zelenszkij-rezsimet. Mindezek betetőzéseként az ukrán hatóságok a szabad vallásgyakorlással szemben is durva, erőszakos módon léptek fel. A kijevi barlangkolostorból és a hozzá tartozó intézményekből kilakoltatták az ukrán ortodox egyház szerzeteseit és papjait, hogy helyüket átadhassák a moszkvai pátriárkától független, mesterségesen létrehozott szakadár egyháznak. Zelenszkij és rendszere e téren is megteremtette a félelem légkörét, amely a leghírhedtebb diktatúrák gyakorlatára emlékeztet.

Biden elnököt mindez nem érdekli. Szemrebbenés nélkül kijelenti, hogy a terroristáknak és a diktátoroknak meg kell fizetniük a tetteikért. Tudjuk, a nyugati balliberális terminológia szerint Volodimir Zelenszkij a demokrácia bajnoka, Vlagyimir Putyin pedig diktátor. Ukrajna történelmi földje ezer szállal kötődik Oroszországhoz, ezért minden józan megfigyelőben joggal vetődik fel a kérdés: mi az ördögöt keres az Egyesült Államok ebben az országban? Miért birtokolja Ukrajna termőföldjeinek jelentős részét azóta, hogy a szolgálatkész Zelenszkij feloldotta a földvásárlási moratóriumot? És miért kellene az oroszoknak eltűrni, hogy a határaik közelében amerikai rakéták jelentsenek rá nézve fenyegetést?

Ezek a kérdések nem érdeklik az amerikai elnököt, ő csak a demokrácia védelmének elcsépelt hazugságát hangoztatja, és közben budapesti nagykövetén keresztül a magyar kormánynak is üzen. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin legutóbbi találkozója szemmel láthatóan felbosszantotta az Egyesült Államok jelenlegi vezetőit, amiből jól lemérhető, miként viszonyulnak egy szabad ország önállóságához és függetlenségéhez.

David Pressman nagykövet Svédország és a NATO-tagországok budapesti nagykövetei előtt fejezte ki aggodalmát az Orbán–Putyin-találkozó miatt. Pressman úr szerint Magyarország a NATO szövetségese, ezért háborús konfliktusok idején nem szabadna tárgyalnia az oroszokkal, mert az biztonsági aggályokat vet fel. Szerintünk viszont az vet fel Magyarországra nézve biztonsági aggályokat, hogy nyugati »barátaink« elvágnák az előnyös keleti gazdasági kapcsolatainkat, s helyettük a sokkal előnytelenebb nyugatiakat kényszerítenék ránk. Továbbá Pressman úr nem szólt nekünk, hogy a NATO háborúban áll Oroszországgal, vagyis már kitört a harmadik világháború. Így aztán a Pressman-féle biztonsági aggályokat sem értjük.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 03. 17:40
Persona non grata!
Namond
2023. október 26. 01:02
Forza Orbán!
Lajoss
2023. október 25. 17:04
Az orosz-szopás az igazi hazaárulás,meg a méregdrága orosz gáz megvásárlása. 🤮
Chardonnay99
2023. október 25. 16:00
Az orosz urán amerikai vásárlása nem vet fel biztonsági akadályokat? Hiába mindig kell egy reklámszöveg a gyarmatosításhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!