Bilincsben vitték el a pesti patikusokat (VIDEÓ)

2023. október 26. 08:22

Vesztegetési botrány robbant ki a főváros egyik patikájában.

2023. október 26. 08:22
null

Három zuglói gyógyszertári dolgozót is letartóztattak, mert a gyanú szerint a három asszisztens felár ellenében értékesítettek vényköteles gyógyszereket recept nélkül – írta meg az Index.

A rendőrök a gyógyszertár három dolgozóját, a közvetítőket és a vásárlókat is előállították

Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése nyomán kezdődött, amely szerint a gyógyszertári alkalmazottak két közvetítő segítségével, 2022 novemberétől 2023 augusztusáig, hét vásárlónak értékesítettek receptköteles készítményeket jogosulatlanul. Az egyik közvetítő állítólag saját célra is vásárolt a patikából.

A vádlottak jogtalan előnyökért adtak ki gyógyszereket, potencianövelőket, fájdalomcsillapítókat, injekciókat és különféle betegségek kezelésére szolgáló egyéb szereket. 

Az illegális üzletnek köszönhetően több tízezer forintot kerestek, mielőtt a rendőrség lecsapott volna rájuk.

A botrány tetőpontja 2023. október 10-én volt, amikor a budapesti nyomozók lecsaptak a bűncselekmények gyanúsítottjaira. Tíz helyszínen tartottak razziát, amelynek során 50 ezer forint készpénzt, 11 telefont, 11 SIM-kártyát és 4 laptopot foglaltak le.

A rendőrök a patika három dolgozóját, a közvetítőket és a vásárlókat is előállították. A 11 gyanúsítottat vesztegetés bűntett gyanúja miatt kihallgatták. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek. 

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grogu
2023. október 26. 17:57
Bravo, micsoda bravúr, több tízezer Ft-os kár! Most akkor érdemes lenne a 300 milliárdos lélegeztetőgép biznisz ügyében is lépni..
Ergit
2023. október 26. 12:48
"több tízezer Ft"-ért kár volt!
states-2
2023. október 26. 12:36
Elsőre azt olvastam, bilincsben vitték el a pesti politikusokat, már eufóriában voltam, hogy karógeritől végre megszabadultunk.
szintetikus
2023. október 26. 12:35
ahogy láttam a kurmány nem adót emelt, hanem csöndben levette sok gyógyszer támogatását, csak üres a kassza, lassan csak el kellene szedni az emberektől a lóvét, hogy etessék a gömböcöt :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!