Az ötös számú véleményakrobata

2023. október 14. 20:29

Ma már szerzőnk igaz Izrael-baráttá metamorfizálódot, s szapora lépteivel Orbán mellé fölzárkózva heroikus bátorsággal szól a jogos és érthető és helyes izraeli ellencsapásról.

2023. október 14. 20:29
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Az idők és az erkölcstelenségek persze változnak. Ma már szerzőnk igaz Izrael-baráttá metamorfizálódott: a Hamasz hallatán »gyáva, ócska, földalatt bujkáló terrorista patkányok« megdögléséről mereng, s szapora lépteivel Orbán mellé fölzárkózva heroikus bátorsággal szól a »jogos és érthető és helyes izraeli ellencsapásról.« De elég az idézetekből, saját írásaim mellé még ellenpéldaként sem szívesen teszem oda 

ennek a mindent és mindennek az ellenkezőjét kiszolgáló tagkönyvtulajnak a pénzbeöntéssel kezdődő és heves szódiaréval végződő bélsártermékeit.

Ám azt még megjegyezném, hogy az engem szóba hozó firkálmányban szerzőnk önfeledt bratyizással »seggfejnek« volt szíves titulálni. Márpedig a seggfej jelentése a szlengben: ostoba, hozzá nem értő, buta, hülye. Nos, minősítgetések helyett ezt a kérdést akár szigorú szakmai vitában tisztázhatnánk. Mondjuk úgy – s gondolom, ez szerzőnk kedvére lesz –, ahogy a középkori keresztény egyetemek nagy és jelentős vitái zajlottak. Az egymással vitázó felek, külön-külön, megneveztek több szakmunkát, amit aztán mindketten elolvastak, s azok alapján jött létre a disputa.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádog blog

Idézőjel

Ez a seggfej megfejtette a helyzetet: Oroszország.

Javaslom, hogy mindketten, külön-külön, nevezzünk meg mondjuk öt-hat szakkönyvet és nyolc-tíz szaktanulmányt a modern Izrael államról és az iszlám fundamentalizmus történetéről és jelenéről, amelyek remek vitaindítóként szolgálhatnak. Kérésére szívesen elküldöm angol, német, francia, olasz, spanyol orosz, román, héber, görög és latin nyelvű szakirodalmi javaslataimat.”

Nyitóképünk illusztráció: Egy tüntető Joe Biden amerikai elnök elcsúfított képét ábrázoló plakátot tart a palesztin zászlókat lengető tüntetők között az Izrael-ellenes tüntetésen Dakkában 2023. október 13-án. AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. október 15. 23:11
Az a baj veled Gábor György, hogy csak magyarul nem tudsz. Olvasd el és értelmezd Bayer felszólítómódban írt mondatát! Ja, a göröggel nem mész semmire. Talán, ha ógörögöt írtál volna.
Sulammit
2023. október 15. 23:00
Most meg az a problémád, hogy Bayer együttérez az ártatlanul meggyilkolt kisgyerekekkel, bulizó a fiaival egykorú fiatalokkal, nőkkel, idősekkel? Az a bajod, hogy együttérez veletek zsidókkal? Gábor, milyen érzés piszoknak lenni?
connorj
2023. október 15. 19:30
https://vm.tiktok.com/ZGJThs1Ya/
MaBaker
2023. október 15. 16:56
Bár a negatív jelzők többsége erre a ballib féregre is áll, ám Bayer 180 fokos gerinctörő (ezek szerint nem volt olyan merev az a gerinc hogy törni tudott volna) undorító háborúpárti fordulata valóban párját ritkítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!