A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az ellenzék annyira esélytelen, hogy a kormány egy külföldi puccskísérlettől is jobban tart

2023. október 11. 07:46

Az ellenzék és holdudvara féltudású, beszűkült szemléletű elitcsoportokból áll.

2023. október 11. 07:46
Péter Tamás
Index

„A tehetségtelenségnél is nagyobb baj azonban az a restség, önhittség és felfuvalkodottság, ami az ellenzéket és szellemi holdudvarát jellemzi. Zéró politikai teljesítménnyel rendelkező ellenzéki politikusok, médiaszemélyiségek, elemzők és éceszgéberek a NER 13. évében továbbra is úgy bábozzák el szerepüket, mintha látnák a fényt az alagút végén, és a politikai hatalom potenciális várományosai lennének.

KÜLÖNÖS EZ AZ ELLENZÉKI HÜBRISZ, HISZEN AZ ELLENZÉK ÉS HOLDUDVARA JAVARÉSZT OLYAN FÉLTUDÁSÚ, BESZŰKÜLT SZEMLÉLETŰ ELITCSOPORTOKBÓL ÁLL, AKIKNEK AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ESZÜK ÁGÁBAN SEM VOLT POLITIKAI TUDÁS VAGY HATALOMTECHNIKA SZEMPONTJÁBÓL KÉPEZNI MAGUKAT.

Mindeközben a Fideszhez köthető think tankek, politikai tanácsadók, háttéremberek az elmúlt évtizedben folyamatosan lekövették a politika nemzetközi trendjeit, a Századvég, az MCC és egyéb politikai műhelyek könyvek, kiadványok, rendezvények formájában permanens módon importálták a politikai tudást az Egyesült Államokból és más nyugati országokból.

Az ellenzék politikai gondolkodásában a politika még mindig a liberális demokrácia szabályai és mechanizmusai alapján működik, nem fogják fel, hogy a NER lényege a moralitástól mentes hatalompolitika. A rendszer olyan ideológusok és teoretikusok munkásságára épül, mint Carl Schmitt, Tilo Schabert, Max Weber, Antonio Gramsci vagy Niccolo Machiavelli. Ha ebben a világban valaki politikailag sikeres akar lenni, akkor többek között e szerzők műveit kellene tanulmányozni és implementálni, nem pedig holmi lejtős pálya vagy autoriter hatalomgyakorlás miatt zokogni.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2024. január 04. 20:29
Féltudású? Sokallom.
tapir32
2023. október 12. 19:05
Éretlen, felelőtlen és megbízhatatlan ember az, aki nem veszi komolyan a munkáját és a munkájával járó felelősséget. Gyurcsány erkölcsi érzék nélkül, ripacskodva, gátlástalanul hazudik. Ez, egy defekt állapot amin nem lehet változtatni. Ez az ember soha nem lesz más. Szociopata. "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. . . . hazudtunk reggel, éjjel, meg este. … Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ... És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. ... Ennyi tehetségünk van gyerekek. ... Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek." Mi tartotta vissza a munkától? Mi tartotta vissza attól, hogy igazat mondjon? Gyurcsány F. már bizonyította az alkalmatlanságát. Éretlen, felelőtlen, erkölcstelen ember! Súlyos kihívásokkal küzd az, akinek egy ilyen alak elfogadható.
tapir32
2023. október 12. 18:55
A bármi áron megragadni a hatalmat ez, az ellenzék erkölcstelen álláspontja. Magyarország lejáratása a magyar emberek megkárosítása árán is a hatalmat akarják. A felsorolt szerzők is sokkal inkább a balliberális ideológia hátterét képezik mintsem a NER-ét. Machiavellit kivenném a sorból tekintette arra, hogy az ő kettős erkölcse arra tanít, hogy egy vezető akkor erkölcsös, ha a rábízott közösség boldogulása, túlélése vezetik döntéseit és amennyiben ez szembe kerül a saját családjának az érdekeivel, akkor mindig a közösséget érdekét fogja választani a családjával és a gyermekeivel szemben is.
tapir32
2023. október 12. 18:53
Ez egy félremagyarázás! A NER lényege éppen nem a moralitástól mentes hatalompolitika. A szellemi alapok sem a felsorolt szerzőktől származnak. Tényszerű, hogy a libsi konyha moralizálástól mentes a NER. Valószínű, hogy a szerző nincs tisztában az erkölcs fogalmával. A családpolitika erkölcsi alapon áll ki a családok támogatása mellett, és a gyermekek valamint a szülők jogaiért. Az emberi életek melletti kiállás a béke akarása erkölcsi megfontolásokon nyugszik. A teljes foglalkoztatás nem csak gazdasági és politikai döntés volt, hanem erkölcsi is. És így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról