Ami kimaradt Dobrev Klára partizános interjújából: Gyurcsányék is fizetni fognak a szemlőhegyi villából?

2023. október 03. 13:47

Dobrev Klára rengeteget köszönhet nagyapjának, Apró Antalnak és lányának, Apró Piroskának. Gyurcsány Ferenc pedig a rendszerváltás után szerzett milliárdos vagyonának.

2023. október 03. 13:47
null

Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselőjét kérdezte hétfőn Gulyás Márton a Partizán csatornáján.

Az interjúban szó esett a DK helyzetéről, s lehetőségeiről – Dobrev úgy vélte, akár 55 százalékot is elérhet a közelgő választásokon, mert „az Orbán-kormány politikájának nincsen többsége ebben az országban”, bezzeg a programjuknak.

Fizessenek a gazdagok! Apróék, Dobrevék, Gyurcsányék fizetnek?

De amikor a párt új mottója, az azóta már újra gondolt „Fizessenek a gazdagok!” („Fizessenek a milliárdosok!” – ez lett a hivatalos verzió) került szóba,

pár apró részlet kimaradt.

Ezt is ajánljuk a témában

Például, hogy Dobrev Klára a kommunista, szocialista diktatúra, magyarán az előző rendszer nyertesének mondhatja magát: köszönhetően nagyapjának, Apró Antalnak és lányának, Apró Piroskának, aki a baloldali EP-képviselő édesanyja.

Dobrev-siker: Apróék hatalmától Gyurcsány cégbirodalmáig

Apró Antal az 1945-ös szovjet megszállás előtt aktív tagja volt az illegális kommunista mozgalomnak, a diktatúra megszilárdulása után pedig majd három évtizeden át ott volt az állampárt (Magyar Kommunista Párt, Magyar Dolgozók Pártja, Magyar Szocialista Munkáspárt) vezető testületeiben. Apró Antal az ötvenhatos forradalom és szabadságharc utáni megtorlásokban aktív szerepet játszott, a parlamentben maga jelentette be kivégzésüket is, amit a „nép jogos elégtételének, az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett.

Apró Piroska, Dobrev Klára édesanyja 1970-ben került a Külkereskedelmi Minisztériumhoz, de dolgozott a Videoton külkereskedelmi vállalatánál, valamint Bulgáriában. Itt ismerte meg férjét, Petar Dobrevet, a bolgár kommunista titkosszolgálat vezetőjének fiát. Apró Piroska a rendszerváltást követően is vezető pozíciókban tevékenykedett, például a Magyar Hitelbank Rt. igazgatótanácsában, vagy épp Horn Gyula néhai kormányfő kabinetfőnökeként.

Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc már a rendszerváltás nyertesének mondhatja magát.

Birodalmának alappillére első cége, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Részvénytársaság volt, amit egy KISZ-es (Kommunista Ifjúsági Szövetség) ismerősével alapított. 1993 decemberében az Altus hitelből zsebelte be első privatizációs zsákmányát, a Gép- és Technológiaszerelő Rt.-t, következett a Béta-Roll Hengergumizó Kft., a sokat vitatott balatonőszödi és Szalay utcai ingatlanvásárlás, majd pedig az akkoriban 1400 embert foglalkoztató Magyaróvári Timföldgyár és Műkorund Rt. Utóbbi, a Motim privatizációjánál fontos szerepet játszott a Hitelban igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska, ugyanis ez az intézet folyósította a hitelt az Altusnak a cég megvásárlásához. És a sort még folytathatnánk, például a Magyar Nemzet vonatkozó írása alapján.

Mi lesz a szemlőhegyi villával? Honnan is prédikál Gyurcsány felesége?

Azonban a Dobrev-interjúban Gulyás Márton a következő kérdést is feltette:

Fizessenek azok, akik luxusvillában, kastélyban urizálnak?” – mire az EP-képviselő rávágta: „Igen!”

E felvetés, utalás érdekes, mert a szemlőhegyi Apró-villában húzza meg magát alkalomadtán Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke és a párt európai uniós képviselője az utóbbi esztendőkben sokat volt kénytelen magyarázkodni az ingatlan miatt, hiszen Apró Antal nem éppen tisztességes körülmények között jutott hozzá a meglehetősen impozáns épülethez, írta meg korábban a Mandiner.hu. Érdekesség a hírhedt épület kapcsán, tavaly szeptemberben ugyancsak a Partizánban Gyurcsány Ferenc arról beszélt, megválnak a villától.

Ám mint azt portálunk megírta, ez augusztusban még biztos nem történt meg, a DK sajtóosztálya pedig nem reagált kérdéseinkre.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Partizán (képkivágás)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 06. 18:27
Ó ők megelégednek a külföldre átjátszott villamosenergia szolgáltató által az energiafaló Mosonmagyaróvári gyárnak biztosított kedvezményes áramdíjjal.
Janika50
2023. október 04. 05:57
Aljas rágalom, hogy a családi kötelékeiknek köszönhetik sikereiket, mert a kitartó munkának köszönhetik. "Miazhogy". Külömbenis az utódok nem felelőssek elődeik tetteiért! Kivételek azért vannak. Nekem is elkellett tűrnöm az Aprókádár időkben az olyan finom megszólittásokat, hogy "maga rohadt csendőr, ellenforradalmár, fasiszta, ... ivadék, fogja be a pofáját". Természetessen az emlitettek felmenői nem lehetnek bűnössek. Nekünk, pórnépnek akarták a javunkat. Ha nem adtuk, elvették.
nnjohn
2023. október 03. 19:30
Mondjuk Feri azóta is adós az ÚTTÖRŐVAGYONnal való elszámolással.......
fsdfsdf
2023. október 03. 17:34
A fasnak ittam még hülyébbre magam,höhöö...látod már maszturbálni se vagyok képes höhöö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!