A Mi Hazánk egy álláspontra került a magyarellenes ukrán és szlovák nacionalistákkal

2023. október 05. 11:28

Felszólítjuk Önöket, hogy az olcsó politikai haszonszerzést írja felül a határon túli magyarok sorsa iránt érzett felelősség.

2023. október 05. 11:28
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Tisztelt Novák Előd képviselő úr! Képviselői levélben kért meg, hogy válaszoljak a kérdésére: az LMP frakcióban van-e olyan képviselő, akinek bármilyen kettős állampolgársága van. Nem új Önöktől az az állítás, miszerint a kettős állampolgárság biztonsági kockázat lenne, ezt képviselték jobbikos korukban is. Mint arra bizonyára emlékszik Ön is, a Jobbik jelenlegi elnöke a zsidók esetében az izraeli állampolgárság felemlegetésével egy régi antiszemita toposzba ágyazva tette ezt korábban. A probléma az Önök álláspontjával, hogy az az állítás, miszerint a kettős állampolgárság biztonsági kockázat lenne, rendkívüli módon sérti a nemzeti érdekeinket. 

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzet ugyanis egyszerű: ha magyar szempontból vizsgáljuk a kérdést, akkor nekünk magyaroknak minden esetben támogatni kell a kettős állampolgárság intézményét. A határon túli magyarok számára ugyanis a kettős állampolgárság az az intézmény, amely lehetővé teszi a jogi nemzetegyesítést. Ezzel a kampánnyal, amit az elmúlt időszakban a Mi Hazánk folytat, egy álláspontra került a magyarellenes ukrán és szlovák nacionalistákkal, akik a kettős állampolgárságot szintén biztonsági kockázatnak tekintik. Fentiekből következik, hogy  az LMP visszautasítja a Mi Hazánk kettős állampolgárság-ellenes kampányát, és felszólítjuk Önöket, hogy az olcsó politikai haszonszerzést írja felül a határon túli magyarok sorsa iránt érzett felelősség. 

Tisztelettel, Ungár Péter”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2023. október 07. 16:39
te hülye fasz, miért mosod össze az egyszerű magyar melóst egy idegen ország alkotmányára felesküdött "magyar" politikussal? A melós nem politikus, nincs döntési jogkörben, míg a politikus hozzájárulhat Magyarországot érintő döntésekhez.
Chekke-Faint
2023. október 06. 14:08
Az a MIhazánk nem a Mi hazánk ez biztos.
Welszibard
2023. október 06. 09:32
Ungár nekem szimpatikus ellenzéki, látszólag igaza van, de itt csúnyán maszatol. Ugyanis egy képviselő nem egyszerű állampolgár, hanem a magyar nép által választott Parlament törvényhozó testületének szavazati joggal rendelkező tagja. Ebben az értelemben a nyilvánosságra hozatal fontos és nem eltitkolandó. Joga van tudni az állampolgárnak, hogy az adott képviselő kinek, mely államnak elkötelezett. Pl. legyen az az USA, Svédország, vagy bármely ország. Ukrajnát, Romániát, Szlovákiát, a trianoni utódállamokat összemosni pl. Izraellel megint nem helyes, ugyanis pl. Izrael soha nem volt Magyarország nemzetteste.
MaBaker
2023. október 06. 09:10
Hiába mismásol a "buzi zsidó", ahogy önmagát aposztrofálta egy vitán, nemzetbiztonsági kockázat, ha a parlamentben kettős állampolgárok ülnek garmadával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!