A Momentum frakcióvezető-helyettese kettős állampolgárságáról üzent Novák Elődnek

2023. október 04. 19:42

Bedő Dávid szerint ez sosem volt titok.

2023. október 04. 19:42
null

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, a Mi Hazánk azzal vádolja a Momentum frakcióvezető-helyettesét Bedő Dávidot, hogy eltitkolta svéd állampolgárságát. Novák Elődék szerint nyilvánossá kell tenni a képviselők kettős állampolgárságát, amelynek „már a megléte is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de különösen az, ha ez a tény titkos”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán Bedő a következőket írta hivatalos Facebook-oldalán: „A rasszista, listázó elődpárt köpönyegéből kibújt Mi Hazánknak üzenem és különösen Novák Elődnek, hogy kettős állampolgárként a magyar mellett svéd állampolgárságom is van. Ez sosem volt titok, ezért is beszéltem róla a Tranzit vitámon és ezért is említettem számtalanszor a múltban. És hogyan lettem svéd állampolgár?  Nagyszüleim 1956-ban egy olyan elnyomó, autoriter rendszer ellen harcoltak, amilyet Novák Előd is szíve szerint építene, ha hatalmon lenne. A forradalom leverése után, félve a megtorlástól, pedig Svédországba menekültek. Svédország NATO-felvétele pedig magyar érdek” – olvasható a bejegyzésben.

Novák Előd teljes bejegyzése alább olvasható:

Nyitókép: Facebook

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2023. október 29. 15:26
Egy állampolgárság feltételezi, hogy az adott állampolgár legalább lojális az ahhoz az államhoz, amelynek állampolgára. Azaz ha valakinek több állampolgársága van, legalábbis lojálisnak kell(ene) lennie valamennyi államhoz, amelyhez tartozik. Így - ha állampolgárként természetesen passzív állampolgári jogokkal, a választhatóság jogával is rendelkezik - olyan alapvetően nyilvános adatnak kell(ene) lennie, mint a nevének. Azután a jelölő szervezet, és választók ennek az információnak a tudatában jelölhetik ill. választhatják meg. Mindenesetre bármikor előfordulhat, hogy a különböző államokhoz kötődő lojalitások ütköznek, és akkor az adott állampolgárnak döntenie kell, hogy melyikhez lesz lojális.
Tasi János
2023. október 17. 21:56
Sorolja már fel valaki, mely országokban tilos a kettős állampolgárság a parlamentben? Elgondolkodtató lesz a lista és egy kicsit antiszemita IS...
zakar zoltán béla
2023. október 05. 09:22
kloákaizmus
Nyugatellenes
2023. október 05. 08:12
Odáig van értelme olvasni, hogy “rasszista” … A kis nyomoronc,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!