A magyar Nobel-díjak megtörik az ellenzék hitét a végső győzelemben!

2023. október 05. 21:58

A magyar ellenzék állandó problémája, hogy a már pozícióban lévők nem tűrik a náluk jobbakat.

2023. október 05. 21:58
Karikó Katalin, Nobel-díjas kutatónő
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok

„Remélem életben vannak még azok, akik Karikó Katalint kirugdalták innen-onnan. Nagy érzés lehet, hogy a kisszerűségeddel hozzájárultál olyasvalaki világra szóló sikeréhez, akit nem tartottál sokra. A magyar ellenzék állandó problémája, hogy a már pozícióban lévők nem tűrik a náluk jobbakat, nekik is ismerős lesz a feeling. Persze az ellenzékből már »kormányzóképes« korában sem lehetett tehetséges embereket kirugdalni, az utolsó »tehetségük« Gyurcsány Ferenc volt.

És én kérek elnézést, hogy egy univerzumban emlegetem Karikó Katalint és Krausz Ferencet azokkal, akik most megpróbálják megfosztani a magyar nemzetet attól az örömtől, amit két tagjának Nobel-díja jelent. De ez a magyarországi liberalizmus, ilyenek a Magyarországon élő liberálisok. De azért jó, ha mi is értékén kezeljük a dolgokat, a Nobel-díjat és a díjazottjainkat is. Mert a Karikó Katalin és Krausz Ferenc bizonyosan értékesebb, mint a díj, amit kaptak.

A világon sok ezer kutatócsoport folytat egy időben felfoghatatlanul érdekes és fontos kutatásokat számtalan tudományos témában. Sok olyan áttörés és jelentős eredmény van, ami mögött mindig végtelen munka és rengeteg tehetség áll. Sokszor a kisebb eredményekhez is kell annyi, mint a világraszóló diadalokhoz. Sokszor csak a legszűkebb szakma képes az ilyesmit megítélni.

Én csak a fizikai Nobelek történetét ismerem jobban, de nem azért mert érdekelt volna, hanem azért, mert szinte minden fizikai ismeretterjesztő könyv és előadás, sőt a félszakkönyvek (és ezek érdekelnek) közkedvelt belső poénja is az azon való élcelődés, hogy ki miért és ki miért nem kapta meg a Nobel-díjat. Ha valaki ismeri a fizikatörténetet, kevés egyértelmű díjazottat talál, főleg mostanában. Szinte mind megérdemelte, viszont hegyekben állnak az olyanok, akik a díjazottak alapján szintén megérdemelték volna.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. október 08. 07:21
AZ ILYEN "kunfia1"-eknek, mint Mórickának, mindenről "az"' jut az eszébe--mint a közismert viccben. Csak esetükben az "AZ" Dr.Orbánt jelenti és nem a ba...ást. Nem tudhatunk fölvetni olyan témát-- A HAZAI, ÉVI TÖKTERMESZTÉS VOLUMENÉTŐL KEZDVE AZ IMPOTENS PATAGÓNIAI TEHÉNPÁSZTOROK ZENEI DALLAMVILÁGÁNAK SZERKEZETÉIG, melyben ne Dr.Orbán Viktor Magyar Miniszterelnök lenne valamilyen negatiív tartalmú KON-NOTÁCIÓVAL JELEN....
kunfia1
2023. október 07. 14:44
Amit biztosan tudunk, jelenleg egy kommunista besúgó vezeti az országot, uralkodik rajtunk.... Vajon van köze hatalomhoz, a korábbi hatalomhoz, azokhoz akik elüldözték Karikó Katalint? A párttitkár papa vajon a hatalomhoz tartozott, és annak a gyereke, aki akkor szerezte a diplomáját, ki tudja hogyan?
Palatin
2023. október 06. 20:47
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai olyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem fogadta el egymás jelöltjeit, így megállapodtak egy "senkiben".
Palatin
2023. október 06. 20:46
A bösz, galád gyurcsányisták igazi ellenfele nem Orbán, hanem a valóság. Ebbe verik be mindig a fejüket. Egyébként a DK-tól nem kell félni, a Mi Hazánk elöttük van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!