A legfontosabb nemzeti konzultáció előtt állunk

2023. október 31. 16:17

Brüsszelben tartanak az emberek véleményétől – éppen ezért félnek a választástól és a konzultációtól is.

2023. október 31. 16:17
Kaszab Zoltán
vasarnap.hu

„Európában nincs másik kormány, amely ilyen világosan kikéri az emberek véleményét és annak meghallgatása után ráadásul úgy is cselekszik, ahogyan azt az emberek elvárják.

Brüsszelben tartanak az emberek véleményétől – éppen ezért félnek a választástól és a konzultációtól is. Az pedig már egyenesen vicces, hogy az Európai Bizottság reprezentatívnak tekinti a saját kérdőívét, amelyet 5 ezren töltöttek ki és nem hisz a nemzeti konzultációnak, amelyet rendre több millióan küldenek vissza.

A mostani konzultációtól ugyanakkor különösen félnie kell Brüsszelnek, mert éppen azokról a nagy ügyekről szól majd, amelyekben az elit még a választások előtt be akarja betonozni az általa képviselt ideológiát. Ebből a szempontból pedig most különösen nem mindegy, hogy mit gondolnak a magyarok és az, hogy mennyien élünk a véleménynyilvánítás lehetőségével. Mert egyedül mi vagyunk olyan szerencsések, hogy a kormányunk annyira felnőttnek néz minket, hogy megkérdezzen a nagy ügyekről.

Egyedül mi mondhatjuk el, hogy mit gondolunk valójában a háborúról és Ukrajna támogatásáról, a rezsicsökkentés eltörlésére vonatkozó próbálkozásokról, vagy arról, hogy Brüsszel továbbra sem akarja odaadni a nekünk jogosan járó forrásokat. Ha pedig Orbán Viktor a mi megerősített felhatalmazásunkkal meg tudja védeni a magyar álláspontot és meg tudja akadályozni a brüsszeli terveket, akkor azt egész Európa megköszönheti nekünk. Mert az azt fogja jelenteni, hogy még visszafordítható az az erkölcsi és ideológiai züllés, amelyet most az Európai Unióban látunk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 02. 19:53
Konzultációt mindenki töltse ki küldje el ,vegyék komolyan Brüsszel a világpiaci árat bevetné , amit a magyar nép magas árat nem tudja fizetni.
Valodi
2023. november 02. 09:58
... höhöhö ... Újsághír: (a 442 lakosú) - Csenyéte a legszegényebb magyar falu, 100%-ban cigány lakossággal. A 116 érvényesen szavazóból 86-an a Fideszre, 30-an az MCP-re szavaztak. A csenyéteieket ...nem érdeklik a politikai programok, sem a polgári társadalom állapota, a demokrácia eszméi. „... A migránsok azok nagyon veszélyesek, hallottuk a híradóban – mondja a kerítés mellett álló fiatalember. Így gondolják a Rákóczi utcában is.”
blackorion93
2023. november 01. 10:04
Nemzeti parasztvakítás. Ha valami érdekérvényesítő eredményt akarna felmutatni a Fidesz, akkor kiírna egy népszavazást, csak ahhoz gyáva , mert azt nem csak a fideszesek töltenék ki. Azt kitölti max más félmillió ember, és megint az ország nevében fog prédikálni.
FeketeFehér
2023. november 01. 05:48
Azt sem tudja ez a szerencsétlen Kaszab, hogy mik lennének a kérdések, de már nyalja ezerrel a fidesz seggét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!