A Brüsszellel való viták miatt kell a nemzeti konzultáció – állítja az államtitkár

2023. október 28. 14:23

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát – mondta Dömötör Csaba Facebook-videójában.

2023. október 28. 14:23

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos. „Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz-ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat”, fogalmazott. Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, mi nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál”, hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből. „Ennek ellenére Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak”, emelte ki az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd a véleményeket, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól plusz pénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda. A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják, fűzte hozzá a politikus.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 02. 21:01
Azt hazudtok,amit akartok.🤮🤮🤮
bagira002
2023. október 31. 18:39
Internetre tegyék fel .
alexandrosz-2
2023. október 28. 17:37
A brüsszellel való vitákhoz vétó kellene. Naponta. Minden szinten, minden bizottságban, minden munkacsoportban, minden ott lebzselő taknyos bemtéri zsidótól és persze a vétótlan köpcös geci gazdájuktól, meg ártópetitől is. De vétók nincsenek. Szankciók vannak, szankcióhosszabbítások vannak, ukránoknak tolt tízmilliárdok vannak. Csicskázás van. Nem azt kell figyelni mit hazudik a vétótlan köpcös geci meg a nernyik bandája, hanem azt, amit csinál. Aljas hazug gecik egytől egyig. Vétótlanok. Csicskák. Tolvaj csicskák. Helyette
kokrowatz-0
2023. október 28. 17:32
a szokásos, lérdésnek beállított hazug állítások. célja a propaganda terjesztése, adatgyűjtés, támogatottság felmérése és pénzszerzés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!