A hétvégén ismét megszervezik a Leszbikus Identitások Fesztiválját

2023. október 11. 14:27

Warmup programokkal hangolódnak az eseményre.

2023. október 11. 14:27

Több éves kényszerszünet után idén újra megszervezik a LIFT-et, azaz Leszbikus Identitások Fesztiválja, melyet a Labrisz Leszbikus Egyesület rendez meg, immáron 14. alkalommal. 

A hétvége során mintegy húsz programmal várják az érdeklődőket, és még  warmup programmal is készülnek – olvasható Egyesület közösségi oldalán.

A 14. LIFT fesztivál megnyitója október 13-án, péntek este lesz a Bálint Házban. Ekkor tartják Takács Mária legújabb alkotásának, A második aranykor, egy szerelem kihívásainak premier előtti vetítése is.

Fókuszba kerül a queer művészet és az önvédelem is

Ezen felül szombaton és vasárnap különféle beszélgetéseket szerveznek a queer művészetről, a Meseország mindenkié köteteiről, Vay Blanka Saját ketrec című könyvéről, a leszbikusok közötti nemzetközi kapcsolatokról, valamint a Befogadó Terekről.

Mindezek mellett workshopok, táncoktatás, önvédelmi óra, fordító klub és stand-up comedy is várja majd a látogatókat – derült ki a programfüzetből.

Az időzítés nem lehet véletlen, mivel a Labrisz szerdán kívánt boldog Nemzeti Coming Out napot „azoknak, akik megtették és azoknak, akik most készülnek rá”.

Nyitókép illusztráció. Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fekete-hunyor
2024. február 03. 03:44
Azt hittem, csak nyáron van buzi fesztivál.
auditorium
2023. október 12. 09:15
Mostanában rengeteg "queer művészeti" alkotás lát napvilágot. Életrajzok, ahol hires emberek deviánciáját emelik ki (pl. az ir Colm Toibin: " A várázsló" c. regénye, mely Thomas Mann homoerotikáját elemzi, miközben öt gyermek apja vagy a most vetitett film: " Csajkovszkij felesége", ahol nem a zeneszerző művészete, hanem szexuális orientáltságán van a hangsúly. A normalitásban élő polgár kérdezi, mi célból REKLÁMOZZÁK a devianciát ? Ne szaporodjon egy nép és ilyen hajlamhoz jól jön a cannabis, a kokain, tehát ezt is legalizálni kell mielőbb az összes EU-tagországban ? Váljon mindenki mássá, minek az utánpótlás ? Jönnek elegen más vidékekről ? Miért erőszakolják a kisgyerekekre a természetellenes magatartást ? San Francisco gay-leszbo negyedét tartsák meg maguknak, ne akarják Európára ráerőszakolni az ottani őrült hóbortokat.
Isten jobb keze
2023. október 12. 00:46
Bolond mindi, te egy látens buzi vagy! Miért kell ezekkel foglalkozni, és hergelni velük a jó népet?? Hogy szard össze magad.
JohnnyBeGood
2023. október 11. 22:18
Kell az Eus pénz gyerekek...bocsi. Sajnos bölcsész diplomával nehéz kiszámolni, hogy meddig elég a segély és mire elég a saját - nulla - megtermelt értékünk. Bocsika még havi 1 milla minden képviselőnek gyerkek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!