Videón a tragédia: így zuhant le a repülőgép a börgöndi repülőtéren

2023. szeptember 10. 16:46

A pilóta valószínűleg életét vesztette, többen égési sérüléseket szenvedtek.

2023. szeptember 10. 16:46

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a börgöndi repülőtéren bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülőgép. Az első információk szerint egy T–28 Trojan amerikai, dugattyús motoros katonai kiképző, felderítő és könnyű földi támogató repülőgépről van szó. A pilóta valószínűleg életét vesztette, többen égési sérüléseket szenvedtek. 

Ezt is ajánljuk a témában

A balesetet az alábbi videóban láthatják:

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betik
2023. szeptember 11. 02:36
Aki ilyen alacsonyan viszintes dugóhúzót csinál az egy közveszélyes őrült és nam tanulta meg a repülés, azaz Bernoulli törvényeit. Az ilyeneket el kéne tiltani a repüléstől. Mellesleg a szervezőket is, mert nem hiszem el, hogy nincs egyeztetett repülési terv. Ezt a műveletet ebben a magasságban nem szabad engedélyezni. Ha ötszáz méterrel magasabban csinálták volna, akkor nem lett volna semmi probléma.
Átoperált Kiscsoportos
2023. szeptember 10. 23:09
Én láttam ott Sorost Superman ruhában repkedni ... a többit rátok bízom. ------------------------------------------------------------------------------------------------- "Magyarország 3,9 millió euró hitelt kér az uniótól energetikai fejlesztésekre és zöld átállásra. Ez nagyjából annyi pénz, amennyibe két világverseny (a kapcsolódó, zömében soha meg nem térülő beruházásokkal együtt) plusz egy augusztus huszadikai tűzijáték kerül. Szerintem ezek nélkül egészen jól ellett volna az ország, és akkor most nem kellene pénzért kuncsorogni. Ez a pénz annyi, amennyinek a háromszorosát tapsolta el a kormány percek alatt a magánnyugdíjpénztárak kifosztásával. Szerintem egy év alatt sokkal több állami támogatást kapnak az ide települő akkumulátorgyárak. És még hosszasan lehetne sorolni, hogy hol van az a pénz, ami értelmes beruházásokra kellett volna, de inkább elszórták és ellopták. Most meg kellene, de merem állítani, az is a rezsim fenntartására, nem másra." (Kolozsvári Szalonna)
drgretagrunberg
2023. szeptember 10. 22:01
Sajnos nekünk magyaroknak nem való a repülés, maradjunk a lovasíjászatnál.
olajfa1
2023. szeptember 10. 19:31
Szerintem ez nem pilóta hiba volt!... hanem műszaki hiba! A "döntögetés elkezdődött... és megpróbálta visszadönteni a pilóta a gépet, DE AZ NEM MOZDULT!!! és maradt abban az állásban a "csűrő"... Ezért a pilóta a lehetősége szerint fordulóba tette a gépet... de nem sikerült a kezdődő "dugóhúzó"-ból... Vagyis vagy a csűrő lapátok helyzete miatt zuhanhatott le a repülőgép! Az, hogy ez az elakadás mitől adódott... Hát sok minden lehet... akár a fülkében történhetett valami "szemét" akadály... vagy a rendszer valamelyik eleme szakadhatott el... Háááát... ezt a vizsgálat derítheti ki... Sajnálom a halottakat... családjuknak részvétem... a sérülteknek meg mielőbbi gyors jobbulást kívánok. Talán még annyit, hogy mostanában túl sok légibaleset van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!