Vegyi fegyvernek minősülő anyagokat találtak az ELTE laboratóriumában

2023. szeptember 15. 08:19

A rendőrség nyomozást rendelt el.

2023. szeptember 15. 08:19

Az RTL Híradója szerint kedden az ELTE Természettudományi Karának egyik laboratóriumában mintegy negyven darab veszélyes anyagot tartalmazó fiolát foglaltak le a hatóságok. A kar tájékoztatása szerint a kutatók régi címkéjű, eredetileg veszélyesnek számító, ám mára feltehetőleg teljesen lebomlott vegyszerre bukkantak. Az egyetem értesítette az illetékes hatóságokat, amelyek azonnal biztosították a helyszínt, 

a talált anyagmaradványokat pedig elszállították bevizsgálásra és megsemmisítésre.

A közlemény szerint az eset során az ELTE kutatói, oktatói és hallgatói nem voltak veszélyben, így másnap délelőtt zavartalanul folytatódhatott az oktatás és kutatás az épületben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint az ügyben nyomozás indult, de „a folyamatban lévő eljárás érdekére tekintettel” egyelőre nem adnak ki további információkat.

Nyitókép: Illusztráció / Facebook

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. szeptember 15. 15:57
Szintet lép a fene.
gacsat
2023. szeptember 15. 14:09
Találtak valamit, ami már jelentés kötelezett. Ennyi. Én sok ilyen leltárt csináltam. Mindig talál az ember 50-60 éves üvegeket, amiben már franc se tudja, mi van. A hipermangán jelentésköteles!
gacsat
2023. szeptember 15. 14:04
Óóó, te hülye! Egy tetszőleges vegyi gyár udvarán tonnaszám találnál vegyi fegyvereket. Konkrét "ideggáz"okat meg a mezgaz boltokban.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 15. 14:03
Ja, vegyi fegyvernek minőslülő anyag van minden háztartásban a mosogató alatt és a garázsokban, csak össze kell őket megfelelően vegyteni. Ezt a baromságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!