Uniós ügyi miniszter: Nem lesz konfliktusmentes a 2024-es EU-elnökség

2023. szeptember 05. 15:45

Egy új Európa-politika és egy új európai politikai többség lehetősége a tét.

2023. szeptember 05. 15:45

Nekünk, magyaroknak van víziónk, stratégiánk és megoldási javaslatunk Európa válságtüneteire – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Bóka János. Leszögezte a magyar elnökség fő célját is: „Vissza akarjuk adni a politikai kezdeményezés, valamint a straté­giai iránymutatás lehetőségét a tagállamok kezébe. Minden kezdeményezést és javaslatot abból a szempontból fogunk megvizsgálni, hogy az a valódi problémákat kezeli-e. Erősíti-e a tagállamokat, ad-e új eszközöket, lehetőségeket a számukra?”

Mindent a lojális együttműködés, valamint a tisztességes közvetítő szerepéből fogják vizsgálni, ahogy az szerinte az elnökséget vivő tagállamtól elvárható. Viszont hozzátette, 

„ettől függetlenül vagy éppen ezért a magyar uniós elnökség nem lesz konfliktusmentes”.

A miniszter szerint valójában egy új Európa-politika és egy új európai politikai többség lehetősége a tét, és úgy véli, hogy a magyar elnökség ennek az alternatívának a megerősítésében is szerepet játszhat.

Nyitókép: Bóka János Facebook-oldala

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!