Szóváltás és lökdösődés a metróban – gyanúsítottként állították élő a BKK-ellenőröket

2023. szeptember 11. 11:17

Két izraeli nő jegyének ellenőrzéséből lett rendőrségi ügy.

2023. szeptember 11. 11:17

A Telex számolt be arról a hétvégén, hogy rendőrségi vizsgálatig fajult egy jegyellenőrzés a budapesti metróban. Mint írták, két izraeli utas került konfliktusba a BKK ellenőreivel. 

A nők azt állították, a jegyellenőrök jogtalanul akartak rajtuk büntetést behajtani.

 Továbbá azt is állították, hogy az egyik ellenőr megütötte egyikőjüket. A BKK azt mondta, tud az ügyről, várják a rendőrségi vizsgálatot, azonban a nők állításával szemben a Közlekedési Központ megjegyezte, az utasok jegyei érvénytelenek voltak.

Előállították a jegyellenőröket

A lap kereste a rendőrséget a történtek miatt, akik azt a választ küldték, hogy a múlt hét csütörtökön történt esetről annyit tudnak, hogy a Széchenyi fürdőnél a két BKK jegyellenőr elkérte a két izraeli utas jegyét, akik kérésükre odaadták a jegyüket, azok azonban érvénytelenek voltak. Az ellenőrök elkérték az útleveleiket, ezek visszaadását a bírság befizetéséhez kötötték.

„Ezt az eljárást a két nő sérelmezte, akik a telefonjukkal megpróbáltak felvételt készíteni a jegyellenőrökről.

 Ekkor szóváltás és lökdösődés alakult ki közöttük” 

– olvasható a rendőrség által küldött válaszban.

Ezután a helyszínre rendőrök érkeztek, a két jegyellenőrt előállították, gyanúsítottként hallgatták őket ki közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás ügyében. A két izraeli nőt tanúként hallgatták ki a rendőrök – ismertette a Telex.

Nyitókép illusztráció. Fotó: BKK 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marycarry
2023. szeptember 11. 14:33
Sajnos ezt meg tudom erősíteni, hogy az ellenőrök a kiemelt csomópontokon és járműveken utaznak a turistákra, mert tudják, hogy a fele nincs hozzászokva, hogy érvényesíteni kell a jegyét. Nem segíti szándékkal hanem azonnal büntetéssel rongyolnak nekik. Turizmusban dolgozom, a saját vendégeimnek mindig mondom, hogy érvényesíteni kell, de még így is volt aki elfelejtette. Az valós, hogy ilyenkor büntetés jár, de direkt erre utazni meg görénység. Másrészt bkk ellenőr semmilyen iratot nem vehet el és tarthat vissza. Ilyen ez sajnos, amikor a kisember vmilyen szintű hatalmat kap. Sajni az Izraeli zsidók védik az igazukat, a taxisok se tudják lehúzni őket. Hát ja, vehemensek.
papalimapapa
2023. szeptember 11. 13:18
Biztos, hogy zsidók voltak? Nem cigányok? Életszerűbb lenne...
nemecsek-3
2023. szeptember 11. 12:57
Balegyenest vitt be az ellenőr a fotósnak vagy a mobilos kezét ütötte félre. Nagyon nem mindegy, bár én belevigyorogtam volna a kamerájába. Egyébként mi a frászt akart a fotóval bizonyítani? netán ez volt a provokáció
Zolotarjov
2023. szeptember 11. 12:49
Azt hittem, a metróban csak a lejáratnál van ellenőrzés..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!