Szinte egész Magyarországon keresztül üldözték az embercsempészt, végül kilőtték az autó kerekét (VIDEÓ)

2023. szeptember 27. 15:40

Filmbeillő üldözés történt szerda hajnalban, Szentendrén lett vége.

2023. szeptember 27. 15:40

Három célzott lövés kellett ahhoz, hogy megállítsák a menekülő embercsempész gépjárművét. A sofőr kilenc illegális migránssal 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől. Végül a szentendrei körzeti megbízott határozott fellépése pontot tett az üldözés végére – tájékoztatott a Police.hu.

A rendőrség közlése alapján a jármű vezetője egyáltalán nem kerülte a feltűnést. Reflektorral közlekedő Audi 4B vakította el 2023. szeptember 27-én 2 óra 15 perckor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó járőrei szemét Kiskunmajsa külterületén –írták.

A kombi vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, ezért követni kezdték.

A Kiskunmajsa – Jászszentlászló – M5 Kiskunfélegyháza-Dél – Budapest – 11-es számú főút – Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrségi gépjárművek az Audi mögött.

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni.

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. 

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy találatok ellenére az autó tovább haladt Visegrád felé, de már csak 2,8 kilométert tudott megtenni. A kombi jobb első kerekének abroncsát „leeresztette” a rendőr lövése. A sofőr ezt követően kiugrott a kocsiból, elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

Az illegális migránsok Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1 200 eurót kellett letétbe helyezniük még Törökországban. Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 28. 17:26
Nem tudom figyelitek-e, de a meglépett sorőrről és a történtekről a továbbiakban egyetlen szó sem jelent meg. Netán valamelyik felelős rendőr magába szállt a hallottak alapján? Azt meg csak remélni lehet, hogy a bátor körzeti megbízottnak nem esik baja itt Szentendrén!
Meritokrata
2023. szeptember 28. 10:29
Bravúros elfogás :) Talán a 17
Genusnextgen
2023. szeptember 27. 22:43
A kerítés nem véd Audi ellen.
Theorba
2023. szeptember 27. 21:07
Elképzelem, ahogy egy max 7 emberre tervezett kombi TÍZ emberrel túlterhelve milyen mozgékonyan is cikázik 176 km-en keresztül egy profi rendőrségi sofőr előtt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!