Szijjártó elárulta: ekkor találkozik orosz kollégájával New Yorkban

2023. szeptember 21. 09:58

A külgazdaság és külügyminiszter az ENSZ közgyűléséről nyilatkozott a Mandinernek.

2023. szeptember 21. 09:58

Exkluzív interjút adott a Mandinernek az ENSZ-közgyűlésen tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit arról is kérdeztünk, hogy találkozik-e, és ha igen mikor Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. 

Előzetesen Szijjártó éppen azt hangsúlyozta, hogy az ENSZ-t pont azért hozták létre, hogy annak összejövetelén a világ összes országa ott tudjon lenni, és azok is tudjanak egymással beszélni, akik konfliktusban vagy háborúban állnak egymással. Így például – félretéve a büszkeségüket – az amerikai elnök az orosszal.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar külügyminiszter közölte: ő a nemzeti érdekeket akarja képviselni, ez pedig az, hogy a kommunikációs csatornák álljanak nyitva és legyen minél előbb béke. „Ha pedig ehhez egy kicsit is hozzá tudunk járulni, akkor ezt meg kell tenni” – fogalmazott.  

Ezért pénteken találkozni fog Szergej Lavrovval, előtte pedig a belorusz külügyminiszterrel is egyeztet csütörtökön. 

„Mindkét találkozón erőteljesen fogom képviselni a béke álláspontját, azzal, hogy konstruktív ügyekben, amelyeket nem érintenek szankciós intézkedések, folytatjuk az érdekalapú, racionális együttműködés” – szögezte le Szijjártó. 

A külügyminiszterrel készült beszélgetést itt nézheti meg: 

Nyitókép: Szijjártó Péter az ENSZ küzgyűlésen, New Yorkban. (Fotó: MTI/KKM) 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2023. szeptember 21. 10:59
Szíjjártó Magyarország és az EU szégyeneként fog bűnhődni mint megszégyenült egyén aki csak álruhában mehet köztérre. Szíjjártó a nemzet és az európai szabadság eszméjének árulója aki tevékenységével magyarok millióit károsította. Szomorú, igen szomorú.
lájkbajnok
2023. szeptember 21. 10:44
„hogy a kommunikációs csatornák álljanak nyitva” Ennek jegyében az ukrán kollégáddal is találkozol. Ja nem, mert akkor a seggedre ver a gazdád.
auditorium
2023. szeptember 21. 10:39
Zele beszédét közvetitette a nyugati média, Lavrov később érkezett. Lavrov beszédét már nem mutatták , Zele pedig kiment a teremből. Az egész ENSZ-közgyűlésnek az lenne a célja, hogy a két háborúzó felet meghallgassák és az ENSZ-főtitkára erőteljesebben fellépne ennek érdekében. Ez nem történt. A legtöbb felolvasta beszédét anyanyelvén, talán leforditották rengeteg nyelvre, de nem biztos. A Biztonsági Tanács 5 ország képviselője közül hiányzott 4. Nincs a kinai elnök Xi, nincs Macron és Sunak, India, Brasilia . A végén Zele Wash.ba sietett B. újabb fegyvert igért. Volt valami értelme egy N-Y-i kiruccanáson kivül ?
lájkbajnok
2023. szeptember 21. 10:38
Hülye ruszkicsicska. Lábhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!