Szélzsák, szélhám, szélkakas

2023. szeptember 13. 15:43

Valamelyik éber fideszes képviselő figyelmeztette Gyurcsányt, hogy csak ne ugasson.

2023. szeptember 13. 15:43
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Újra divatba jött a Korda György-sláger, a Reptér. Illetve a szélzsák. Illetve a kormányzati gigavásárlások, miközben ugye az állam feneke kilóg a nadrágból. Ami közvetve a mi fenekünk is, e tekintetben állampolgári fenékközösség van.

Szokásos évértékelőjén a miniszterelnök majdhogynem dalra fakadt. Végül prózában idézte: »Lobog a szélben a szélzsák«. Magyarul: ő, vagyis a vele jórészt azonosítható magyar állam most már aztán igazán megveszi a repteret, de üstöllést. Pár napja a tervet a közpénzzel való szélhámos gazdálkodásnak tartó Gyurcsány Ferenc küldte el neki a teljes Korda-nótát, ami 1981. óta a Máté Péter ihletésére született szöveggel együtt már klasszikusnak számít: »Lobog a szélben a szélzsák (reptér!), Villognak egyre a lámpák (reptér!).«

Viszontválaszként valamelyik éber fideszes képviselő figyelmeztette Gyurcsányt, hogy csak ne ugasson, hiszen 2005-ben ők árulták el a hazát valamint a magyarság ősi szélzsákjait a reptér-üzemeltetés nagyobb részének eladásával. Ami igaz, lehet rajta vitatkozni, jó üzlet volt, vagy nem. A Fidesz halhatatlan tollú szerzője elfelejtette hozzátenni, hogy 2011-ben viszont az ő kormányuk adta el a maradék tulajdonrészt, akkor valahogy még nem támadt bennük leküzdhetetlen szélzsákvágy. Ettől még nem tekinthetők szélkakasnak, legfeljebb kicsit későn érő típusnak.”

Nyitókép: Mandiner-archív

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. október 18. 15:33
Ez síkhülye, kész van, annyi!
papalimapapa
2023. szeptember 16. 11:33
Ad.1. 18+! Többször kértük a Mandíner szerkesztőségét, hogy ha Lendvai Ildikó fotóját közlik, tegyék ki a figyelmeztető - 18 éven felülieknek - jelzést! Meglátjuk, elrontja az egész napunkat, hetünket. Ad.2. Lendvainak fogalma nincs a BUD Airport tulajdonlásának körülményeiről. Sötét, mint a bánya mélye. Ha 2011-ben a kormányzat nem adja el a repülőteret az állam bukott volna további milliárdokat, köszönhetően a vérdilettáns MSZP-SZDSZ kormányzásnak. A vitatott és tisztázatlan körülmények között privatizált, majd többször továbbértékesített Budapest Airport Zrt. veszteséges gazdálkodása miatt az elmúlt években nem fizetett osztalékot az MNV Zrt.-nek, a társtulajdonostól (AHUK) csak a profit utáni osztaléknál lényegesen kisebb értékű osztalékkompenzációt kapott, amely a 2010. év után már nem járt a nemzeti vagyonkezelőnek. Lendvai jobban tette volna ha kussol! Bár már megszoktuk, hogy úton-útfélen hülyét csinál magából.
Ergit
2023. szeptember 14. 07:56
Ez a nő egy boszorka, - már írtam egyszer, - nem tagadhatja le, rajta van az arcán, ő ilyen génnel rendelkezik, és ez nem vicc!
Ergit
2023. szeptember 14. 07:53
"Ettől még nem tekinthetők szélkakasnak, legfeljebb kicsit későn érő típusnak.” - Elnézést, de az, aki még mindig csak "érik", magyarán, még nem nőtt fel szellemileg, lelkileg, az miért vállalt el miniszterelnöki feladatot, és ha tudta róla Ildikó, hogy még nem "érett" Feri, miért támogatták????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!