Szegedi szamuráj: szamurájkarddal és gumilövedékes fegyverrel mentek adósságot behajtani

2023. szeptember 18. 14:37

Azonosították a lövöldöző szamurájukat.

2023. szeptember 18. 14:37
91534377

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik egy társaság tagjaiként szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani pénteken egy ismerősüktől Szeged belvárosában – közölte a rendőrség a honlapján hétfőn.

Péntek késő délután több bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívó számra, mely szerint Szeged belvárosában lövéseket hallottak. 

Néhány perc után azonban az elkövetők és a sértett is elmenekült.

A helyszínre irányított rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.

Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott adósságot akart behajtani a sértetten és annak családján úgy, hogy kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A rendőrség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket még keresik.

(MTI)

Nyitókép: Stan Honda / AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizokkentido
2023. szeptember 18. 19:41
Mi folyik ott Szegeden, test vír?
Swansea2688
2023. szeptember 18. 16:12
A szamurájkardal meg valami olyasmi, amikor összeáll húsz szamuráj egy kis karéneklésre, mi?
Swansea2688
2023. szeptember 18. 16:11
Pásztorok a falu mellett Báránykákat legeltettek, ZengeDTék az éneket: Dicsőség az Istennek! Kínomban röhögök, de komolyan.
Mandiner444hu
2023. szeptember 18. 16:00
Most már rajok a testvírek szemében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!