SzázSzónak is egy a vége: ORBÁN!

2023. szeptember 11. 08:29

Pár napja került nyilvánosságra, hogy Biden külügyminisztériuma beavatkozott a magyar választásokba.

2023. szeptember 11. 08:29
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok

„Hogy miért tart itt a magyar balliberális oldal, annak egy jó magyarázata a hétvégi, Ujhelyi István által életre hívott, SzázSzó néven feltámasztott balliberális találkozó. Az elhangzott nyilatkozatokból jól látszik, hogy vagy nem értik mi lehet a probléma, vagy nem akarják érteni. A szembenézés újra elmaradt.

A margitszigeti rendezvényre kilátogató 24.hu-nak elárulta Nagy Zsolt, a baloldal újdonsült reménysége, hogy ő olyan ellenzéket szeretne, «mint a Fidesz, aki legalább annyira össze van rakva fejben.» Hogyan is építs egy meggyőző kormányzóképes erőt? Próbáld meg lemásolni a konkurenciát. Meggyőző, nem? Még véletlenül sem, maguktól szeretnének, saját magukból kifejleszteni egy alternatívát. A saját újdonsült összejövetelük célja, hogy nekikezdjenek a Fidesz lemásolásának. Próbálkozzanak csak.

Persze a többi nyilatkozat is sokat elárult a baloldali értelmiség gondolkodásáról. A balliberálisok egyik fő vezére, tavaly miniszterelnök-jelöltként induló Márki-Zay Péter diktatúráról beszélt, ami Orbán miatt van, és csak ez az oka az ellenzék siralmas szereplésének. Persze a saját felelősségük szóba sem kerül. Az esetleges hibáik értékelésére 2022 áprilisa óta nem került sor. Márki-Zay el is mondja, hogy nem akar az ellenzék kritikájával foglalkozni. Hát oké.

De azért halkan tegyük fel a kérdést, hogy ha ők mindent tökéletesen csináltak, akkor miért érték el minden idők legrosszabb eredményét? Márki-Zay a sajtó és erőforrások, Fidesszel szembeni hiányosságáról beszélt. Csak ugye kérdés, hogy mennyi erőforrásra lett volna szüksége a balliberális oldalnak, hogy megszorongassák a kormánypártokat? 10 vagy inkább 100 milliárdra? Hiszen, amit biztosan tudunk, az az, hogy 4 milliárd forintnyi dollár jutott a kampányra, amiből bőven jutott politikai tevékenységre és a médiára is. Bárhogy is hazudozzanak, ez egyértelműen kiderül a Nemzeti Információs Központ jelentéséből. Azt is megtudtuk, hogy több mint 500 millió forintnyi euró és angol font került Karácsony Gergely egyesületéhez, a Kilencvenkilenc Mozgalomhoz. Ez együtt már 4 és félmilliárd forint. Azért az a semminél több. Ez csak ennyire volt elég.

De hogy ők mit is érzékelnek ebből? Mesterházy Attila kifejtette, hogy az a baj, hogy nem működik az az automatizmus, miszerint, ha rosszabbul megy az embereknek, akkor csökken a kormánypárt támogatottsága és „automatikusan” nő az ellenzéket támogatók száma. Ebben a mondatban minden benne van, ami a magyar balliberális oldalt jellemzi. Automatikusan, azaz mindenféle munka, erőfeszítés, mindenfajta építkezés nélkül szeretnének eredményeket elérni. (...)

Néhány napja került nyilvánosságra, annak a volt CIA-tisztnek a Larry C. Johnsonnak a nyilatkozata, aki elárulta, hogy a Biden-féle Külügyminisztérium beavatkozott a magyar választásokba tavaly, és a céljuk Orbán Viktor megbuktatása volt. Na, és egészítsük azzal is a nyilatkozatot, hogy ezek a globalista erők a magyar balliberális oldal mögé soroltak be ezer százalékig. És állnak ott a mai napig is, és pénzzel, eszközzel, tudással. Az nem Orbán Viktor vagy a Fidesz hibája, hogy a magyar ellenzék ilyen erővel és támogatással a háta mögött, csak ennyire volt képes. A hozzá nem értés, a dilettantizmus, az erőforrások eltékozlása – ellopása? – nem a Fidesz hibája.”

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 12. 13:11
A helyzet az, hogy a bot mindkét végén Orbán van. Hála istennek... Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai olyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett.
concrete
2023. szeptember 11. 15:37
Az évértékelő beszédnek hagyományosan a jelen helyzet értékelését kellene elsődlegesen tartslmaznia. Különösen igaz ez akkor, ha valaki már régóta gyakorolja a hatalmat. Persze fontosak az évtizedre szóló célkitűzések, de 13 év után kutya kötelessége a hatalom (egyszemélyi) birtokosának az időarányos teljesítés, a részeredmények bemutatása, értékelése. A hallgatóságnak nem hiányzott? Bagx végleg elszoktak tőle? A magyar kormányfőtől ezután már mindig elég lesz, ha csak igér?
Dixtroy
2023. szeptember 11. 15:17
"Hogy miért tart itt a magyar balliberális oldal" Azért, mert még mindig bicepszre gyúrnak, csak éppen vádlira kellene. Folymatosan sulykolják a mondanivalókat a szavazóiknak, akik már önállóan is el tudják mondani, mélyen hisznek, talán jobban már nem is lehetnének elvakultabb hívők. Csak éppen nem mennek el szavazni, mert nem látnak olyan baloldalit, akire szavaznának. Ez a baj. Nincsen hiteles politikusuk. És ezen a következő húsz konferencia és megbeszélés sem fog segíteni, bicepsz már van bőségesen, de a láb teljesen kimaradt.
voltospultos-2
2023. szeptember 11. 14:05
Már nem emlékszem ki mondta: A ballibek nem akarnak megmérettetést. Ők be akarnak ülni a zsűribe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!