Pénteken országjárásra indul Dobrev Klára

2023. szeptember 27. 16:52

Egyre inkább kezdenek ráfordulni a pártok a jövő évi kampányra.

2023. szeptember 27. 16:52

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusai ősszel országjárásba kezdenek, ezzel párhuzamosan a párt egy kitelepülés-sorozatot is indít – mondta a DK ügyvezető alelnöke egy szerdai budapesti háttérbeszélgetésen.

Molnár Csaba arról beszélt, hogy 

pénteken kezdődik és várhatóan december közepéig tart Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnökének programajánlat-bemutató országjárása.

 Az első, budapesti rendezvényen az EP-képviselő általánosságban beszél majd az ország problémáiról, a későbbi állomásokon a szakpolitikai témákat veszik végig – tette hozzá.

„Leleplező füzetben mutatják be a valóságot”

Az ügyvezető alelnök azt is bejelentette, hogy a DK eddigi történelmében páratlan méretű, 

mind a 106 választókörzetet érintő utcai kitelepülés-sorozatba kezdenek október 2. és november 19. között.

 Ennek során a DK által készített kiadvány segítségével azt készülnek bemutatni, hogy „hogy verte át Orbán Viktor Magyarországot az elmúlt jó néhány évben” – fogalmazott a politikus. Molnár Csaba a háttérbeszélgetésen bemutatta az egymillió példányban kinyomtatott füzetet, aminek tartalmát úgy írta le, hogy abban kiválasztottak „15 nagy hazugságot, amit mond nekünk a kormány”, majd adatokkal és grafikonokkal „bemutatjuk, hogy mi a valóság”.

A DK kitelepüléseken dolgozó mintegy húszezer aktivistája arra kéri majd az érdeklődőket, hogy ne csak elolvassák, de másoknak is meséljék el a füzetben leírtakat – közölte az EP-képviselő

A kitelepülés-sorozattal párhuzamosan a párt politikusai is országjárásra indulnak.Arra is kitért, hogy a Demokratikus Koalíció október 10. és október 12. között Vas, valamint Zala megyében tart majd kihelyezett frakcióülést.

Tavaly óta „vidékfókuszú” lett a politikájuk

Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy tavaly óta a DK politikája világosan és egyértelműen vidékfókuszú, mert "választást nyerni Magyarországon ott kell". Tavaly a parlamenti választáson a Fidesznek úgy lett kétharmada az országban, hogy az egyesült ellenzéknek kétharmada lett Budapesten - hívta fel a figyelmet.

Azt is elmondta, kommunikálnak más pártokkal, mert bár a Demokratikus Koalíció az EP-választáson önállóan akar indulni, az önkormányzati választáson azonban más pártokkal közösen.

Egy másik felvetésre közölte, 

a következő hónapokban szeretnének és fognak is adományokat gyűjteni, 

de „kifejezetten Magyarországon, magyarországi emberektől, forintban”, éppen ezért arra kérik a támogatóikat, hogy utalják az adományaikat.

Toborzókampányt folytattak a nyáron

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője és ügyvezető alelnöke még korábban egy Facebook-videóban arról számolt be, hogy az ország legnagyobb ellenzéki közössége, a Demokratikus Koalíció a 

nyáron tagtoborzó kampányt szervezett és több mint 2500 új taggal bővült.

 „Annyi taggal bővültünk, amit sok párt teljes tagságnak is megirigyelhetne” – fogalmazott a politikus.

Molnár hozzátette, „a DK erejét mindig is a közösség összetartása, egymás kölcsönös segítése adta. Vagyis minél többen vagyunk, annál erősebbek leszünk, annál többet tehetünk a kormányváltásért. Az új tagok 80 százaléka megyeszékhelyen, kisvárosban vagy községben él csak egyötödük fővárosi”

A videóból kiderült, hogy mind a 19 megyéből és Budapest összes kerületéből érkeztek új belépők a közösségükbe: a legfiatalabb új taguk 18 éves, a legidősebb 93. „Ezek a tagok és aktivisták, régiek és újak mind ott lesznek az utcákon most szeptember második felétől” – zárta a videót a DK EP-képviselője.

(MTI)

Nyitókép: Demokratikus Koalíció Facebook-oldala

 

 

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 05. 11:54
A hidegrázó bolsevizmus torokszorító lehellete legjobban éppen Dobrevböl árad. Ö az, aki legkevésbé kell a magyaroknak. Gyurcsánnyal legalább még jól be lehet rugni, de Dobrev nekünk semmire nem jó, semmire nem kell. Arrogáns és fennhéjázó fúria a Klára, Büszke nem lehet az Apró családfára. Ha ö hatalmat kap, nagy lesz annak ára, Egész magyarságunk mértéktelen kára. Öt posztokra jelölni örült gondolat, Vele országunk a múltba visszatolat. Nagyapja likvidált ártatlan foglyokat, Árva népünk hőseit, átkozottul sokat. A Dobrev kislány egy galád bajkeverő, Példaképe ki más, mint Rákosi és Gerő, Nö létére duzzad benne pusztító erő, Az unió hátszelében nagy ricsajt ver ő. Egész társulatuk húzzon a pokolba. Ö terelne minket közös, bús akolba, Ehhez őnagysága lenne a trójai faló. A bolsik világa nem magyarnak való.
alenka
2023. szeptember 28. 23:40
Gyalogolni fog?
Palmimi85
2023. szeptember 28. 19:55
Helyes, legalább addig itthon van és nem árulja Brüsszelben a Hazát!
Türelem
2023. szeptember 28. 18:23
A vidék szereti a közülük való traktorista lányt.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!