Orbán: Az ukrán gabona nem maradhat itt

2023. szeptember 15. 09:15

„Ha Brüsszel nem hosszabbítja meg a gabonafélék behozatali tilalmát, akkor ma éjféltől Magyarország nemzeti hatáskörben elrendeli azt” – írta a miniszterelnök.

2023. szeptember 15. 09:15

A Mandiner beszámolt róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. Az ukrán gabonahelyzetről szólva például a kormányfő elmondta, hogy korábban átvertek minket, mert nem jutott el az ukrán gabona Afrikába, hanem itt maradt. „Kiharcoltuk Brüsszelben, hogy az ukrán gabona nem maradhat itt, és ennek a tilalomnak a határideje ma jár le. Nemzeti hatáskörben mi meg fogjuk hosszabbítani ezt a behozatali tilalmat.

Brüsszel egész egyszerűen nem hajlandó az európai emberek oldalára állni, ebben az ügyben is amerikai érdekeket képvisel”

– mutatott rá a miniszterelnök.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor Facebook-oldalán is megjelent egy rövid üzenet. „Ha Brüsszel nem hosszabbítja meg a gabonafélék behozatali tilalmát, akkor ma éjféltől Magyarország nemzeti hatáskörben elrendeli azt” – erősítette meg az álláspontját a miniszterelnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Brüsszel háborúra adott válaszától szenved Európa

Az inflációról, a benzin áráról, az uniós magyar elnökség céljáról és a családpolitikai fordulatról is beszélt a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Összefoglalónk!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Bejelentette a lengyel elnök: muszáj lesz egy problémás ügyről beszélnünk Zelenszkijjel

„Ukrajnának meg kell értenie az álláspontunkat” – közölte Andrzej Duda.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik