Tippelje meg, Gyurcsány Ferenc betartotta-e az ígéretét

2023. szeptember 27. 20:14

A DK elnöke éppen tavaly ilyenkor mondta a Partizánban, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát, a határidő tehát letelt.

2023. szeptember 27. 20:14
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

A címben feltett kérdésre a válasz szinte bizonyosan az, hogy nem, bár elméleti esélye van, hogy mégis igen, de csak elméleti esélye...

Tavaly szeptember 27-én nyilatkozta a Partizánnak Gyurcsány Ferenc, hogy egy éven belül eladják az Apró villát. A sok vihart megélt ingatlan ügyére Gulyás Márton kérdezett rá, mondván, nagy politikai tehertétel ez a ház számukra. A beszélgetés közben érdekes személyeskedés is történt, de gyorsan túlléptek ezen. 

Ezt is ajánljuk a témában

Zsidó családtól kobozták el, kommunista vezetőhöz került, Gyurcsányék most eladják – az Apró-villa története

A Szemlőhegy utcai épület telekhatáránál gyakran egyeztetett a szomszéddal, Kádár Jánossal Apró Antal hírhedt kommunista káder. Az ötvenes években költözhetett be a családjával, a kilencvenes évektől itt él a Gyurcsány-család. Áttekintettük a jelképes épület történetét.

„Nagyon sok támadási felület van a személyedet illetően az orbáni hatalomgyakorlás szempontjából, hogy csak egyet mondjak például, az úgynevezett Apró-villa, amiről őszintén nem értem, hogy a mai napig miért érzitek szükségét annak, hogy ezt megtartsátok és egy ilyen típusú szimbolikus ügyben is tápanyagot adjatok az orbánista propagandagépezetnek. ... Annyival söpröd le ezt a kérdést, hogy te hasznos hülyéje vagy az Orbán-rendszernek vagy sem, hogy ezt mindenki döntse el saját magának, vagy van erről erről valamilyen reflexiót, amit szívesen megosztanál a közvéleménnyel? – fogalmazott a műsorvezető.

A videóból kiderül, hogy 

a DK elnöke nagyon meghökkent, de nem a villa miatt, hanem mert a beszélgetőtársa „lehasznoshülyézte”. 

Gulyás azzal védekezett, hogy csupán több ellenzéki véleményt idézett, ám ez nem elégítette ki Gyurcsányt, aki kijelentette, jó, de szerinte „ilyet nem mondunk egymásra, ha nem haragszol”. A partizános kérdező itt letette a fegyvert, annyit mondott, hogy „elfogadom”.

Ezután válaszolt úgy az ellenzéki politikus, hogy egy éven belül el fogják adni az Apró-villát – amely egyébként a feleségének, Dobrev Klárának a tulajdonában van –, de elsősorban nem azért, mert ez támadási felületet jelent, hanem mert hárman maradtak. A Klára, a Marci meg én, és a Klára ráadásul az idejének a felét azt Brüsszelben tölti. 

Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?” 

közölte. Novemberben került elő újra az ügy, amikor egy árnyékkormányinfón megkérdezték Dobrev Klárát, hogy áll az eladás. A villatulajdonos mindössze annyit mondott, hogy „sehogy”, s miután tovább forszírozták a témát, hogy a rezsiköltségek miatt gondolkodnak-e az eladáson, az EP-képviselő kijelentette, „nem ez az izgalmas kérdés.”

Ezt is ajánljuk a témában

Dobrev Klára arról, hogyan áll az Apró-villa eladása: „Sehogy”

Férje korábban arról beszélt, eladják a villát, Dobrev most az árnyékkormányinfón arról beszélt, „ez nem a legérdekesebb kérdés”.

Augusztus közepén írtunk arról, hogy Gyurcsányéknak egy hónapjuk maradt arra, hogy nyélbe üssék az üzletet. De akkor sem Gyurcsány Ferenc, sem a párt sajtóosztálya nem válaszolt arra a kérdésre, mi van a tranzakcióval. Most, a határidő lejárta után újra megkerestük őket, de megint nem reagáltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy hónapjuk maradt Gyurcsányéknak, hogy túladjanak az Apró-villán

A DK elnöke egy interjúban azt mondta, nem a támadás miatt válnak meg a hatalmas ingatlantól, hanem mert kevesen laknak már benne. A Mandiner kérdésére azonban nem válaszolt, hogy hol áll az üzlet.

A Szemlőhegy utcai villára az utcáról alig lehet rálátni, hatalmas fák takarják el az épületet. Kívülről úgy tűnik, semmi változás nem történt azt elmúlt hónapokban. Ettől persze még elvileg elképzelhető, hogy a Gyurcsány-házaspár eladta és elköltözött, de ennek meglehetősen kicsi a valószínűsége, hiszen 

valamilyen módon feltehetően már nyilvánosságra hozták volna, hogy megszabadultak az épülettől. 

Egy, a kutyáját, szinte mindennap arra sétáltató idősebb férfi szerint is ott laknak még, azt mondta a Mandinernek, neki feltűnt volna, ha nagyobb mozgolódás lett volna itt az utóbbi időben. Az persze alapvetően magánügy, hogy hol él egy politikus. De az Apró-villa nem egy hétköznapi ingatlan, másrészt Gyurcsány maga mondta el egy interjúban, hogy mi a tervük vele, így joggal érdekelheti a közvéleményt a sorsa.

Nyitókép: Ripost.hu

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik