Nem vicc: visszavásárolná Kárpátalját egy magyar üzletember

2023. szeptember 03. 17:19

„Legalább részben érvényesülne egyfajta történelmi igazságszolgáltatás, ráadásul békés eszközökkel” – fogalmazott Varga István.

2023. szeptember 03. 17:19

Varga István, egy 77 éves nemzeti érzelmű vállalkozó azt tervezi: megnyitja a börzsönyi aranybányát, amelynek bevételeiből megvásárolná Ukrajnától Kárpátalját. A Bors cikke szerint az üzletember hitelesnek véli azokat a kutatási adatokat, melyek szerint – por formájában – 

500 milliárd euró értékű arany lapul a Börzsönyben 500 méteres mélységig. 

„Azzal semmit nem érnék, ha a két autóm mellé vásárolnék egy harmadikat, és nagyobb házra sem vágyom. Én már minden jót megéltem az életben, szeretnék ezért a szent magyar hazám javára s minél többet tenni. A kitermelést robotok fogják végezni, tehát már nem a hagyományos bányászati módszereket használjuk. Már tartanak is a tárgyalások egy japán céggel a gépek legyártásáról. Ugyancsak a föld alatt építünk egy feldolgozóüzemet” – fogalmazott a vállalkozó, aki bízik benne, hogy 

két éven belül már beindulhatnak a munkálatok.

A cikk szerint Varga István valami maradandót szeretne létrehozni, ezért nagyszerű lehetőségnek látja, hogy a bánya hasznából megvegye az ukrán államtól Kárpátalját. „A megyényi területtel egyrészt nagyobb lenne az országunk, másrészt legalább részben érvényesülne egyfajta történelmi igazságszolgáltatás, ráadásul békés eszközökkel” – érvelt az üzletember.

Nyitókép: Illusztráció / Facebook

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 04. 14:58
"lauderstenonis-2 2023. szeptember 03. 20:10 A XXI. században terület vásárles meg önmagában elmebaj (ilyen max a ténylegesen elmerottyant Trumpnak juthat eszébe)." vs. "Portfolio 2015. július 14. 16:50 Görögország hatalmas adóssággal rendelkezik, miközben óriási vagyonon ül. Az új mentőcsomag szerint most ebből a nagy vagyonból kellene értékesítenie 50 milliárd euró értékben hiteltörlesztéseinek finanszírozására. Görögország több ezer szigettel rendelkezik, melyek közül csak pár száz lakott, a többi még fejlesztés előtt álló, lakatlan terület. Ezek értékesítése már többször felmerült, az ötlet pedig vegyes fogadtatásra lelt... " És a németek "javasolták". Ceterum censeo, lauder szenilis idióta hazaáruló.
B_kanya
2023. szeptember 04. 14:54
"Vadperkelt 2023. szeptember 04. 05:07 Jól járnánk Kárpátaljával kábé olyan szinten van gazdaságilag," A mo$$lékosok által sztárolt (lakás)színházak mennyi hasznot hoznak nemzetgazdaságilag? Annyit nem, mint a "stadionokban" egy Rammstein koncert a kettőből....
Töki
2023. szeptember 04. 10:52
Szép gesztus, az tény, de ....! Kárpátalja, visszajár nekünk, ingyé!!! E van!
Uztu
2023. szeptember 04. 08:34
Hamár a magyar kormány nem tesz semmit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!