„Nem, nem számoltak el” – értékelt Ceglédi Zoltán Karácsonyék félmilliárdos botránya kapcsán (Videó)

2023. szeptember 26. 08:05

A politikai elemző szerint a sztori legnagyobb hazugsága, hogy elszámoltak, és amit igazán meg kéne magyarázni elsőként, hogy „mi történt ezekkel a kivasalt pénzekkel utána? Mire költötték?”

2023. szeptember 26. 08:05

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Karácsony Gergely választási mozgalmához 500 milliós külföldi támogatás érkezhetett Euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett Kilencvenkilenc Mozgalom számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. A befizető egyetlen ember, Perjés Gábor párbeszédes politikus volt. Erről itt írtunk bővebben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony választási mozgalmához 500 milliós külföldi támogatás érkezhetett

Euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett Kilencvenkilenc Mozgalom számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között. A befizető egyetlen ember, Perjés Gábor párbeszédes politikus volt.

Ceglédi: Nem, nem számoltak el

A kampányfinanszírozási botrány az Öt hétfői adásában is szóba került. A műsorvezető kérdésére reagálva Ceglédi Zoltán elemző úgy fogalmazott:

amit igazán meg kéne magyarázni elsőként, hogy mi történt ezekkel a kivasalt pénzekkel utána? Mire költötték? Mert a legnagyobb hazugsága ennek a sztorinak, hogy mi mindennel elszámoltunk. Nem, nem számoltak el”

– szögezte le. „Eleve azt se, hogy mennyi pénzt költöttek és honnan, (és - a szerk) azt se tudjuk a mai napig, hogy mire költötték” – tette hozzá. Mint aláhúzta: „ugyanis az, hogy egy elbukott előválasztási indulásra hivatkozva berántanak félmilliárd forintot, annak a félmilliárd forintnak az ellenzék környékén nagyon-nagyon sok helye lehetett volna.”

Az Öt adásának vonatkozó részét itt nézheti vissza:

Nyitókép: Képkocka / YouTube-videó

 

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik