Megnevezték: ő volt az esztergomi robbantás hősi halottja

2023. szeptember 21. 16:12

Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Pintér Sándor.

2023. szeptember 21. 16:12

A Belügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Pintér Sándor Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Úgy volt vele, hogy pusztuljanak a rendőrök, és ha kell, akkor velük hal ő is” – kriminológus a Mandinernek

„Az állam elől nem lehet elbújni” – húzta alá Németh Zsolt.

Pintér Sándor belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak. 

A közlemény kitér rá, hogy Kónya Gábor Lajos r. főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kiderült: ő volt az esztergomi robbantó!

A masszőrként dolgozó J. László magára robbantotta a házát, egy TEK-es meghalt, több rendőr és tűzoltó is súlyosan megsérült.

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik – közölte a tárca, mely szerint közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil. 

Ezt is ajánljuk a témában

Esztergomi robbantás: két kisgyermek maradt árván

Az egyik sérült még mindig élet-halál között lebeg sajtóhírek szerint.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette. A tárcavezető - a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében - 2023. szeptember 21-én meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket, akiknek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán/MTI

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik