Le Monde: Orosz befolyás alatt tartják ma a választásokat Szlovákiában

2023. szeptember 30. 15:49

A cikk szerint Fico győzelme esetén Orbán Viktor még keményebb lehet Brüsszellel szemben.

2023. szeptember 30. 15:49

A Le Monde című francia lapban megjelent véleménycikkben azt írják: orosz befolyás alatt tartják a szombati választásokat Szlovákiában. A cikk szerint az oroszbarát Orbán Viktor nyíltan támogatja Ficot, akinek győzelme esetén az eddig elszigetelt magyar kormányfő 

még keményebb lehet Brüsszellel szemben”. 

Az írás szerint a választást számtalan provokáció és oroszbarát dezinformációs hullám kísérte, sőt magas rangú politikai vezetők azzal vádolják a magyar miniszterelnököt, hogy 

Fico érdekében szándékosan észak felé tereli a tömeget.

A migránsok által megszállt, főként magyarok lakta térségben a volt miniszterelnök győzelmében reménykednek, mert úgy gondolják, hogy ő véget vetne az áradatnak. Nagykürtös polgármestere például úgy nyilatkozott, hogy az Orbán-Fico-páros erősebb nyomást tudna gyakorolni Brüsszelre. 

Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steweq
2023. október 01. 14:38
Amit mondanak jelentéktelen. Orosz befolyás? Nem kéne venniük annyi orosz lng-t, meg uránt, megpalládiumot, meg földfémeket! ... Ja! Hogy nekik lehet? Nekik mindent lehet! Ők a fényességes nyugat! ... és közben szimpla idióták.
steweq
2023. október 01. 14:32
Össze-vissza hadoválnak minden blődséget, pánikolnak, dezinformàlnak, hangulatot keltenek. Ellenséget termelnek, hogy magukat igazolják, pedig ők igazolhatatlanok. Paranoiások.
vamonos
2023. szeptember 30. 23:01
Ha egyszer Orbán "el van szigetelve" vajon miért rettegnek tőle ennyire? No meg hogyan tud bárkire hatással lenni a nagy elszigeteltségben? Nem veszi észre a sok idióta tollforgató, hogy éppen ők csinálják neki a reklámot. 😂
FreeEurope
2023. szeptember 30. 22:23
"..., sőt magas rangú politikai vezetők azzal vádolják a magyar miniszterelnököt, hogy Fico érdekében szándékosan észak felé tereli a tömeget." Nem nézik ezek az embereket már sokra, ha ilyen blődségekkel próbálnak befolyásolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!