„Közfinanszírozott médium” – így ömlik a dollár a Partizánba

2023. szeptember 15. 18:56

Forintban kifejezve milliós összegek áramlottak a Gulyás Márton-féle Partizánhoz Amerikából.

2023. szeptember 15. 18:56
null

Annak ellenére, hogy a Partizán a közelmúltban „közfinanszírozású médiumként” hivatkozott magára közösségi oldalán, mindenképp érdemes megemlékezni róla, hogy igen bőséges támogatásokat kapott külföldről. Mint arról a Mandiner is beszámolt, az országgyűlési választás előtt a „German Marshall Fund” meghívásos pályázatán 15 ezer dollár, addig a „The Foundation for Democracy and Pluralism” meghívásos pályázatán 200 ezer euró díjazásban részesültek. Ehhez még hozzácsapódik az amerikai törvényhozás által támogatott National Endowment for Democracy (NED) 98 ezer dolláros (34 millió forint) támogatása, amelyet a csatorna 2022-es választási roadshow-jára adományoztak.  

Ezt is ajánljuk a témában

A 2022-es országgyűlési választások külföldi befolyásolását vizsgáló nemzetbiztonsági jelentésből pedig kiderült, hogy a szervezet nem más, mint a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön. Ezt árnyalva a Magyar Nemzet cikke emlékeztet a demokrata párti politikus, Robert F. Kennedy Jr. nyilatkozatára, aki szerint az USA propagandacélokra külföldi újságírókat fizet le,

a finanszírozást pedig a CIA bonyolítja a Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (USAID) nevű külügyminisztériumi szervezeten keresztül”.

Elárulta azt is, hogy Amerika a világ minden részén birtokol médiumokat, és több ezer újságírót tartanak a fizetési listájukon. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Advocate
2023. szeptember 17. 15:01
Ótvar, szar, szemét nyiltan hazaáruló söpredék!
backsplash
2023. szeptember 16. 01:13
Egy rendes országban az ilyeneket eltünteti a titkosszolgálat.
johannsebastian
2023. szeptember 16. 00:36
És emiatt az elvtársat játszó jenki spicli miatt dől be a svédek NATO-csatlakozása? Örkény sem tudott volna jobbat írni!
Házam Hazája
2023. szeptember 15. 22:02
Lehetne Kurtizán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!