Kiderült, miért zuhanhatott a Balatonba a rendőrség helikoptere

2023. szeptember 17. 15:22

Az MD 500E típusú helikopterből a lezuhanton kívül már csak egy üzemel a rendészetnél.

2023. szeptember 17. 15:22

Az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás miatt zuhant a Balatonba szeptember 7-én délután egy közel 40 éves rendőrségi helikopter – olvasható a hirbalaton.hu portálon. Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa szerint a baleset pontos okának kivizsgálása még tart, 

a gépet alkatrészére kell szedni, és még többféle anyagvizsgálatot elvégezni.

Jamrik Péter tudomása szerint ebből a közel 40 éves MD 500E típusú helikopterből a lezuhanton kívül már csak egy üzemel a rendészetnél. A baleset vízimentési gyakorlat során történt. „Ez egyébként nem egy vízimentésre alkalmas típus, valószínű ennek a típusnak az itteni volt az utolsó bevetése, hiszen vannak már vízből mentésre alkalmasabb gépek is” – nyilatkozta a tanácsos.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter



 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. szeptember 18. 00:48
Anyaghiba aligha okozhatta, mert azt kiszűri a minőségbiztosítás. Talán anyagfáradás, aminek számtalan alfaja lehetséges. Az én verzióm az, hogy megszorult a reduktor mert felforrt benne az olaj a nem megfelelő hűtés miatt, ami akkor szokott jönni, ha sokáig szitál a gép, vagyis egyhelyben lebeg. b De mivel nem voltam ott, csak annyi a biztos, akkora szerencséjük volt, ami leginkább soha nem szokott összejönni. (Filozófiai értelemben nem létezik szerencse, ezért helyesebb lenne figyelmeztetésnek vagy jelnek értékelni a történteket.) De majd a Szalai Bobo megmondja, ő szok sokat monakózni, hogy így mondjam.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. szeptember 17. 19:36
jó hogy nem éppen mentettek valakit (valakiket) azt biztos nagy meglepetés érte volna
Syr Wullam
2023. szeptember 17. 18:21
Ha a címnél többet nem olvasnál: valójában nem derült ki. :-/
Kormánypárti2
2023. szeptember 17. 17:59
De hiszen alkalmas ez vízből mentésre, hiszen kimentették a vízből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!