Horvát lap: A „Moszkvát dicsőítő” Robert Fico példaképként tekint Orbánra

2023. szeptember 07. 09:41

Az Index.hr szerint „hamarosan új bajkeverője lehet az Európai Uniónak és a NATO-nak”.

2023. szeptember 07. 09:41

Szeptember 30-án parlamenti választásokat tartanak Szlovákiában, amelyeknek messze a határain túl is lesznek következményei – olvasható az Index.hr cikkében. A lap szerint ha a felmérések igazak, az Robert Fico visszatérését jelenti: „egy olyan emberét, aki Moszkvát dicséri, és felnéz Orbán Viktorra, a szomszédos Magyarország jobboldali vezetőjére”. 

Hamarosan új bajkeverője lehet az Európai Uniónak és a NATO-nak 

– írja a lap. Amikor Oroszország 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát, Szlovákia mindent az ukrán szuverenitás védelmébe fektetett. Az egy főre jutó hozzájárulást tekintve Kijev egyik legkiválóbb támogatója volt, és ez lett az első NATO-ország, amely vadászgépeket küldött. A cikk szerint ha Ficót megválasztják, fennáll annak a veszélye, hogy 180 fokos fordulatot fog tenni, és Vlagyimir Putyint fogja támogatni.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 08. 15:58
Két idióta.
survivor
2023. szeptember 07. 10:52
Közük ?
mgyfree
2023. szeptember 07. 10:41
És?
Agricola
2023. szeptember 07. 10:28
Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond: "De szellemet, boldogtalan dudás, Azt nem ismer, s azt tudja csak, Hogy hülye fráter is lehet lovag"! Ennek analógiájára lehet azt mondani, hogy egy hülye fráter is lehet újságíró az Index.hr-nél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!