Halállistát készített, iskolai mészárlásra készült egy diák Győr-Moson-Sopronban

2023. szeptember 25. 10:54

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emeltek a 16 éves fiú ellen.

2023. szeptember 25. 10:54

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült – közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel. A vádirat szerint a középiskolás fiú különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt. 2022 szeptemberében vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

 

A fiú az ismerőseinek kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott, 

 

majd azt mondta, hogy ugyanazt akarja megcsinálni zsidó, feketebőrű, „húzott szemű” és roma származású emberekkel. Készített egy „halállistát” is egy iskolai mészárláshoz, ezen tanárai, osztálytársai, köztük annak az osztálytársának a neve szerepelt, akivel korábban konfliktusba került amiatt, mert az arra kérte, hogy ne tegyen rasszista kijelentéseket.

A cselekménye előtti napon, 2022 októberében a fiú, miután az osztályfőnöke egy sorozatgyilkosos történetről beszélt, kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő is sorozatgyilkos lesz. Másnap egy nemzetközi szélsőjobboldali, neonáci internetes csatornán angol nyelven kijelentette, hogy a következő nap megöli antirasszista osztálytársát Magyarországon, és erről megpróbál fényképeket és videót is készíteni. A bűncselekmény végül nem történt meg, mert a rendőrség a középiskolást még aznap éjjel őrizetbe vette.

(MTI)

Nyitókép: illusztráció, képernyőfotó

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2023. szeptember 26. 08:22
"A fiú az ismerőseinek kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott" Nem tudok ezeknek a véglényeknek az... khmm... "agyával" gondolkodni, de az tényleg nem fordul meg a fejükben, hogy ilyenkor azok értesíteni fognak valakiket, akiknek az a dolguk, hogy a salakot eltávolítsák a társadalomból? Mindegy, most majd mehet a kokerók közé a börtönbe, biztos sokat fog tapasztalni. :)
alexandrosz-2
2023. szeptember 25. 16:34
Gondolatbűncselekmény. A netezők harmadát be lehet zárni.
Akitlosz
2023. szeptember 25. 15:53
"Győr-Moson-Sopron Vármegye" Hej, ha Győr-Moson-Sopron újra 3 Vármegye lenne!
pipa89
2023. szeptember 25. 13:45
Ha a gyakorlati képzést nem vezetik vissza az általános iskolába (kert, főzés, kötés, barkácsolás etc.), és a fizikai munkát nem emeljük vissza a nevelésbe, támogatjuk a felelőtlen, életképtelen nemzedékek képzését, akiknek semmi köze a valósághoz. Osztálytakarítás, folyosó takarítás, az iskola és környezetének hulladékmentesítése, iskolai szüretelés, gyakorlati kert etc. tessék már megfontolni az egészséges személyiségű nemzedékek érdekében! A munkára akarunk nevelni a munka nélkül?????? Van ennek értelme? Képzés nevelés nélkül? Veszett fejsze nyel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!