Fővárosi Közgyűlés: Karácsony Gergely a hátsó ajtón érkezett, nem akart arra reagálni, honnan gurultak hozzá a kampánypénzei

2023. szeptember 27. 09:55

A főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett a Fővárosi Közgyűlésre; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. Tudósításunk!

2023. szeptember 27. 09:55
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Szeptember 27-én ismét összeült a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb mint egy év van hátra az önkormányzati választásokig, de Karácsony Gergely baloldali főpolgármesternek még mindig a miniszterelnök-jelölti kampánya miatt kell magyarázkodnia.

Mint arról a Mandiner.hu beszámolt, a Nemzeti Információs Központ (NIK) nyár elején hozta nyilvánosságra az ellenzék kampányfinanszírozásának vizsgálatáról szóló jelentését. Ebben szerepelt mások mellett, hogy a Karácsony által alapított 99 Mozgalom számlájára 506 millió forint érkezett, javarészt euróban, angol fontban. Az egyesület hivatalos képviselője Perjés Gábor, a Párbeszéd politikusa, akit Bajnai Gordonhoz közel álló személyként ismernek. Az egyébként második kerületi önkormányzati képviselőként is ténykedő politikus fizette be a 99 Mozgalom számlájára az adományt, kilenc részletben. Az ügyben több feljelentés született, amik nyomán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás miatt rendelt el nyomozást. A NAV később pénzmosás elkövetésének gyanújára is kiterjesztette a vizsgálatot. Minap pedig az OTP Bank tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely szembemegy a valósággal

A főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. A napirend előtti felszólalásokat Wintermantel Zsolt kezdte meg.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője azzal kezdte, hogy Karácsony Gergely az, aki szembemegy a forgalommal, a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező források magyarázkodását illeti.

„Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós, sorszámfontosan kötegelt ötven és száz eurósokat, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az Ön magyarázatát” – fogalmazott a politikus.

Ön szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsó sorban az újságírói társadalommal, akik ki szeretnék deríteni, mi történt 2021 nyarán. „Önnek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket. Elmondhatta volna az igazságot. De Ön más utat választott. Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori” – hangoztatta a kormánypárti frakcióvezető.

Felszólalásának végén azt kérdezte a közgyűlésben ülő DK-s, momentumos, szocialista és párbeszédes képviselőktől (akik így vagy úgy, de támogatásukról biztosították korábban a főpolgármestert), hogy tudnak mindennek fényében szavazni Karácsony előterjesztéseiről, miközben ők is hiteltelennek, bohózatnak tartják a városvezető magyarázkodásait.

Wintermantel felszólalását a Fidelitas politikai akciója követte. Fiatalok molinót feszítettek ki, melyen a következő állt:

 

Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró? Ezt ugye már ti sem hiszitek el?

 

A főpolgármester erre, illetve Wintermantel felszólalására úgy reagált: hála a „fideszes” állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány. „Én teljesen nyugalommal várom ezeknek a vizsgálatoknak a végét, mert biztos vagyok benne, hogy rendben volt minden.” Mint mondta, a baloldal kampányában egyetlen fillér közpénz sem volt, „ebben biztos lehet”.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:09
Hiába erőlködtök,a főváros soha sem lesz az állampárté…
Gonella
2023. szeptember 27. 18:28
az irányt eltévesztette. távoznia kellene.
KBA98
2023. szeptember 27. 16:30
Nekem 3 lányom van! Mindig fiút vártam! DE, ha ilyen fiam lenne, mint az a mocsok szemrebbenés nélkül kinyírnám az biztos!
nemecsek-3
2023. szeptember 27. 15:14
Meglátok egy karigeri hírt és inkább arra terem vágyam, hogy megsímogassam a lépcső oldalán a barna meztelencsigákat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!