Folytatódik a vita Nógrádi György és Zaharova között?

2023. szeptember 30. 21:14

A Magyar Nemzet arra számít, hogy a biztonságpolitikai szakértő szavaira ismét reagál az orosz külügyminisztérium szóvivője.

2023. szeptember 30. 21:14
ZAHAROVA, Marija

A Magyar Nemzet szombati cikkében azt írja: korábban a lap hasábjain jelent meg egy Nógrádi György véleménycikk, amely miatt a biztonságpolitikai szakértő és Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő között egy kisebb csörtére került sor. A véleménykülönbség a NATO ötödik cikkelyének értelmezése kapcsán alakult ki köztük. Zaharova akkor emlékeztette Nógrádi Györgyöt, hogy korábban már támadás ért több NATO-tagot is, mégsem történt semmi.

Nógrádi úr, a közelmúltban számos NATO-országot megtámadtak itt, megsemmisítve az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeit, a bennük lévő gázzal együtt. És semmi”

– írta az orosz politikus. Nógrádi György ezúttal arról fogalmazott meg véleményt, hogy a kanadai parlamentben egy náci bűnöst tapsoltak állva Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelenlétében. Az esettel kapcsolatban a biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy szerinte felmerülhetnek titkosszolgálati hiányosságok is. A Magyar Nemzet szerint a múltkori eset után „joggal várható”, hogy Nógrádi szavaira ismét reagál az orosz külügyminisztérium szóvivője. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrán háborús hőst méltatott a kanadai házelnök – a gond csak annyi, hogy a Waffen-SS-ben szolgált

Kissé túlbuzgott Anthony Rota Zelenszkij látogatását követően.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik