Ezt gondolják a magyarok a kannabisz németországi legalizációjáról

2023. szeptember 18. 17:05

Abban nagy az egyetértés, hogy a fiatalokat meg kell védeni a drogoktól.

2023. szeptember 18. 17:05
null

A Drogkutató Intézet friss közvélemény-kutatásában a németországi drogliberalizációs intézkedésekről kérdezte a magyarokat.

A résztvevők többsége, 71,6 százaléka úgy vélekedett, a marihuána használata egészségügyi kockázatot jelent, 50,9 százalék pedig nem is engedélyezné annak fogyasztását.

Az emberek egynegyede viszont maximálisan egyetért a kannabisz legalizálásával.

A válaszadók 55 százaléka szigorítaná a kábítószerekkel kapcsolatos büntetési tételeket, 57,2 százalékuk pedig akkor sem fogyasztana belőlük, ha tudná, nem büntetik meg érte.

Abban viszont nagy volt az egyetértés, hogy a fiatalokat meg kell védeni a drogoktól.

A megkérdezettek 67,1 százaléka akkor sem engedné gyermekének a marihuánafogyasztást, ha legális lenne Magyarországon.

A kérdés azért is időszerű, mert egyre több országban merül fel a kábítószer-használatra vonatkozó törvények lazításának a lehetősége, elsősorban a fogyasztókat érintő stigmatizáció elkerülésére, és az igazságszolgáltatás terheinek csökkentésére hivatkozva.

Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo


 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. szeptember 19. 15:01
Már 20 éve legalizálni kellett volna! Sokkal kulturáltabb mint a család romboló alkohol, meg a többi műanyag drog.
Bulldog Orange
2023. szeptember 19. 12:29
A gyógyászati cél egy hazug propaganda, nincs semmilyen jótékony hatása! Ha fájdalmat kell csillapítani, akkor erre meg vannak a megfelelő szerek, melyek stabilan, kiszámítható módon teszik a dolgukat.
faramuci
2023. szeptember 19. 08:22
Amerikai példára drog,majd fegyver liberalizáció,a halottak melett majd a drogzombikat is lehet szavaztatni. Jók az ilyenszavazók,nem tesznek fel hülye kérdéseket........
pipa89
2023. szeptember 19. 08:12
Zéró drog, zéró fű! Aki így akar lütőre kerülni, menjen a németekhez vagy a tengerentúlra zombinak. Nincs helye Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!