Érezhető segítséget kapnak a pedagógusok

2023. szeptember 05. 07:16

Pozitív visszajelzések érkeztek a Köbüki ösztöndíjprogrammal kapcsolatban.

2023. szeptember 05. 07:16
null

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra pályázhatnak a tanárok a kormány által most meghirdetett Köbüki programban. „Az oktatók nyílt pályázati rendszerben, a www.emet.gov.hu oldalon jelentkezhetnek, és

a nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak munkájuk további folytatására,

a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységük ösztönzésére” – árulta el a Magyar Nemzetnek augusztusban Hornung Ágnes családügyi államtitkár.

Hornung Ágnes családügyi államtitkár azt nyilatkozta, hogy egy mindenki számára nyitott, minél több tehetséget azonosító és aztán folyamatosan támogató, átlátható és utánkövethető rendszert szeretne létrehozni, amelybe a jelenleg is futó tehetséggondozó programokat is betagoznák.

A Magyar Nemzet megkeresésére több tanár is pozitívan nyilatkozott a kezdeményezésről. 

Megbecsülésként élik meg a pedagógusok ezt a lehetőséget,

mert ugyan a diákoknak már több pályázati lehetőség is volt, de az őket felkészítő tanárok még nem kaptak ilyen mértékű támogatást” – mondta Németh Lászlóné, a Soproni Széchenyi István Gimnázium pedagógusa. A matematika szakos tanár elárulta, hogy már tizenkilenc éve van a pályán és az intézményben ő a tehetséggondozás vezetője. Elmondta, hogy a pályázat feltételei ugyan szigorúak, de pedagógustársaival élni szeretnének a lehetőséggel, hiszen voltak az elmúlt években országos helyezést elért tanítványaik, ami például az egyik kritérium a pályázatra jelentkezéshez.

Novák Kovács Zsolt, a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium igazgatója szerint „az oklevélen és egy miniszteri kézfogáson túl

a Köbüki program már érezhető segítséget nyújt azoknak a tanároknak,

akik munkát és energiát fektettek a diákjaikba, hogy sikeresek legyenek”.

Elmondta, hogy az iskolája már korábban is részt vett a Nemzeti Tehetség Programban, ahol ugyan voltak pályázati lehetőségek, de azok jellemzően inkább az eszközbeszerzésre és infrastruktúra-fejlesztésre vonatkoztak. Szerinte ösztönzően hat a tanárok munkájára, hogy a munkájukért anyagi vonzatú elismerést is kapnak.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hornung Ágnes

Magyar Nemzet

Idézőjel

A nyertes pályázók tíz hónapon át havi nettó 75 ezer forint támogatást kaphatnak munkájuk további folytatására, a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő tevékenységük ösztönzésére. Interjú.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parittyás
2023. szeptember 05. 10:21
Megint a tanárok! És az óvodapedagógusok is pályázhatnak? Sokhelyütt folyik az óvodákban is tehetséggondozás.
nemecsekerno_007
2023. szeptember 05. 09:12
Inkább a pedagógusukhoz gurítanák a dollárokat a balfasz megélhetési demokraták helyett.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 05. 08:28
Hazmér kész bekapcs!
Zolotarjov
2023. szeptember 05. 08:19
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!