Elítélték az angol férfit, aki öngyilkos merénylőket akart küldeni a Puskás Arénába

2023. szeptember 26. 10:39

Egy év börtönt kapott.

2023. szeptember 26. 10:39

Elítélték azt az angol férfit, aki robbantással fenyegetőzött még 2021-ben a Hollandia-Csehország Európa-bajnoki labdarúgó-meccs előtt, majd megzsarolta az UEFA-t – vette észre a Bors.

Mint ismert, több mint két évvel ezelőtt ijesztő üzenetet kapott a nyári foci EB alatt az Európai Labdarúgó-szövetség. Az üzenet küldője azzal fenyegetőzött, hogy 

merénylők mennek az egyik meccsen a nézők közé és megölik őket, hacsak nem fizetnek váltságdíjat kriptovalutában. 

Az ügy azért okozott okozott „kellemetlen pillanatokat” a szervezőknek, mert a férfi a nyolcaddöntő csúcsmeccsét akarta tönkretenni, amely a Hollandia–Csehország összecsapás volt, amelyet 2021. június 27-én rendeztek meg a Puskás Ferenc Stadionban. 

A kommandósok hamar akcióba léptek

A lap felidézte, hogy Angliában hamar kiderítették, hogy az üzenet a Londontól nem túl távoli, dél-angliai kisvárosból, Aldershotból érkezett a brit segélyhívó 999-es számára, így a kommandósok azonnal akcióba léptek, és megkeresték a férfit.

Miután rajtacsaptak, Joshua Udall percek alatt megtört és elmondta, hogy valójában nem akart tömegmészárlást rendezni, csak így akart pénzt szerezni a rákbeteg apja kezelésére. Megtalálták nála a telefont is, amelyről az üzenetet írta.

Kiderült az is, hogy a férfi enyhe autizmussal küzd,

de tisztában volt azzal, amit elkövetett. Édesapja azóta elhunyt.

A bíróság egyévnyi börtönre ítélte a 34 éves férfit – közölte a Bors.

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik