Ceglédi elmondta, miért nem írtak az ellenzéki lapok Karácsonyék botrányáról

2023. szeptember 29. 08:30

„Ha mindig mindenki mindent csak úgy megír, hát soha nem lesz újra demokrácia és sajtószabadság.”

2023. szeptember 29. 08:30
null

Ceglédi Zoltán politikai elemző Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy a magyar baloldali sajtóban meglepően kevés hír jelenik meg a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom gyanús finanszírozásával kapcsolatban. 

„Szerintem helyes döntést hoztak azok az ellenzéki lapok, amelyek egy szót sem írtak a ládika-ügy aktuális fejleményeiről” – írja a publicista azokra az adománygyűjtő dobozokra utalva, amelyekben állítólag ötszázmillió forintnyi nemzetközi „mikroadományt” gyűjtött össze a szervezet.

Szerinte azért is nem probléma, hogy az ellenzéki média nem számolt be a gyanús fejleményekről, mert 

„ha mindig mindenki mindent csak úgy megír, hát soha nem lesz újra demokrácia és sajtószabadság” 

– írja röviden.

Kapcsolódó vélemény

Facebook

Idézőjel

A politikai elemző már két éve felhívta a figyelmet arra, hogy „a 99 Mozgalom nagyon problémás, átláthatatlan és alkalmatlan alibiszervezet, vissza fog ütni”.

 

 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:12
Hülye vagy,Zolika.Mindent rendesen megírtak.
Box Hill
2023. szeptember 29. 16:48
Jellemző újságírói feladatmeghatározás. A fogyasztó olvasó sötétben tartása elsőrendű cél.
omega
2023. szeptember 29. 12:44
Ha én is elmondanám röviden a véleményemet erről az orbitális baromról, akkor az segítené a sajtószabadság helyzetét Magyarországon? A demokráciáért nem aggódnék, mert az négy évente elég jól működik. Két választás közben meg nincs értelme beszélni róla. Meg kell nézni az előző választás(ok) eredményét.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 29. 12:43
Nincs különösebb jelentősége, mert az ellenzéki lapok annyira szarok, hogy a nagyon elkötelezetteken kívül senki sem olvassa. Akkora támogatásokat kapnak, hogy ez különösebben nem is érdekli őket. Ceglédi mint politikai elemző hasonló kategória, egy valódi politikai elemző ugyanis nem nyilatkozna ilyen baromságokat. Demokrácia addig van, ameddig 4 évente SZABAD választások vannak, amelyekre a CIA és az eurolibsi csürhe jelent veszélyt, nem Orbán, a sajtószabadág lényege pedig az, hogy megírhatja, nem pedig az, hogy nem írom meg, mert különben kirúgnak. Ceglédi nagyon is jól tudja ezt és nem véletlenül hazudik. Ő is kénytelen hazudni, hogy ballibsi maradhasson, ne töröljék a fizetési listáról. Nem véletlenül nincs neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!