„Az EU olyanokat akar beengedni, akik éles fegyverrel lövöldöznek a határon” – kiakadt az uniós tervezetre Gulyás

2023. szeptember 28. 12:59

„Nem akarunk több Lampedusat Európában.”

2023. szeptember 28. 12:59
null

Élesen kritizálta az Európai Unió migrációra vonatkozó terveit Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó keretében jelezte: azt követően, hogy a német kormány álláspontja megváltozott, megszűnt a blokkoló kisebbség az unióban, így szabad az út a migrációs paktumot érintő tárgyalások folytatása előtt. A miniszter szerint mindez azért ijesztő, mert az asztalon lévő tervek alapján „az EU olyanokat akar beengedni, akik éles fegyverrel lövöldöznek a határon”, márpedig a magyar államhatáron újabban rendre ilyen jellegű incidenseket tapasztalhatunk. 

A migrációs paktum csak azt tudja előidézni, hogy a határállamokból Lampedusat csináljanak” – fogalmazott Gulyás Gergely, 

aki hangsúlyozta azt is, így „új Lampedusak jönnek létre Európában”. Magyarország kormánya ugyanakkor „nem akar új Lampedusat”, nem akar migrációs gettókat – márpedig a jelenlegi tervek ide vezetnének. 

„Brüsszel szervezni akarja a migrációt és nem megállítani, márpedig ez a terület tagállami hatáskör, így minden államnak joga eldönteni, miként kívánja kezelni a helyzetet” – hangsúlyozta Gulyás Gergely. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 28. 17:07
Ursulát kéne a kerítéshez láncolni!
Lombi
2023. szeptember 28. 16:22
Akkor nekünk pedig olyan határvédőkre van szükségünk, akik vissza is mernek lőni.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 28. 15:02
Le kell szarni és kész.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 28. 14:59
Egy cikkben azt írják, nemzetközileg tiltva van, hogy a határon át lövöldözzenek. Bocsánat, elírtam! Hogy mi lőjünk a határon túlra! Az van tiltva. Ide lehet lőni és ideküldeni, hívni a lövöldözőket, felfegyverezni, telefonozni, információt adni, azt nemzetközileg lehet, ha ellenünk használják. Ilyen a nemzetközi jog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!