17 napja nem világos, miért volt fontos Gulyás Mártonnak kisiskolások befolyásolásában részt venni

2023. szeptember 28. 05:39

De azt tudjuk, hogy újra szívesen megtenné.

2023. szeptember 28. 05:39

Szeptember 11-én bombaként robbant a hír, hogy Svédországban iskolásoknak vetítenek hazánkat lejárató kisfilmet, ráadásul a tananyag részeként. Lapunk publicistája, Francesca Rivafinoli vette észre, hogy a skandináv közoktatásban közkézen forgó film – amely szerint például szánni való dolog a hazaszeretet – ráadásul aktív magyarországi segédlettel készült el, hiszen abban megjelenik az amerikai baloldal által is támogatott aktivista, Gulyás Márton. 

Gulyás a filmben többek között arról beszél, szerinte 2010 óta folyamatosan leépült a magyar demokrácia és siratja a még mindig működő CEU-t. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lejárató film hamar politikai témává vált, Gulyás Gergely a Mandiner kérdésére például Kormányinfó keretében jelezte, hogy a svédek láthatóan mindent megtesznek, hogy lassítsák NATO-tagságuk magyar Országgyűlés előtt álló ratifikációjának folyamatát és értetlenségét fejezte ki, amiért a demokratikus versengésben győztes parlamenti képviselőket – akiktől Svédország a ratifikációt kéri – így sértegetnek. Egyben azt javasolta a Fidesz és a KDNP frakciójának, hogy az őszi ülésszak előtt tartandó frakcióülés keretében vetítsék le a kisfilmet. 

A javaslatot a képviselőcsoportok megfogadták, így Esztergomban is terítékre került az objektivitás vádjával nehezen illethető „oktatóvideó”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben számos kritika érte Gulyás Mártont, amiért a hazánkat lejárató anyag elkészítésében részt vállalt. A máskor sok közölnivalóval rendelkező aktivista meglepően hosszú ideig burkolózott hallgatásba, majd éppen aznap állt elő némi magyarázkodással, amikor lapunk munkatársa felrótta neki szótlanságát. A videóval kapcsolatban elmondta, az abban elhangzó állításait továbbra is vállalja

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vágvölgyi Gergely

Mandiner

Idézőjel

Miért nincs benned annyi kurázsi, hogy kiállj és nyíltan beszélj erről? Marci, ugye nem az a helyzet, hogy nem vagy elég bátor?

Arról azonban akkor sem beszélt, miért tartja elfogadható módszernek azt, hogy a még meglehetősen befolyásolható kisiskolások politikai indoktrinációjában vesz részt, ahogy arról sem, miért kell kisgyerekeket fordítania egy számukra idegen ország ellen. 

Gulyás Márton 17 napja nem szólal meg ezzel kapcsolatban.  

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
agnostic
2023. szeptember 29. 08:17
10 éves a felvétel (!), és az igazságot mondja ki. Amúgy kezdhetjük O.V., vagy épp K.L. KISZ tagságával is a felkérdezést, nersevikek !
Pelso j.
2023. szeptember 28. 14:42
17? hahaha hány ezer napja nem tudjuk, volt-e tagyűlés? hány ezer napja nem tudjuk, hogy kicsoda Josip Tot? hány száz napja nem tudjuk, mire ment-megy el a kínai hitel?
Abafy Alfréd
2023. szeptember 28. 11:20
Marcikánk ezt sem a kisujjából szopta, hanem valahonnan máshonnan. Csak ő tudja
bf109g14
2023. szeptember 28. 11:07
Hazaáruló kretén. Ki kell toloncolni a svédekhez, hátha a demokrácia fellegvárában lelövik vagy felrobbantják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!